Recenzije 03. travnja 2019.

Le Bistro - novi meni donosi domaće sezonske užitke s dozom francuskog šarma

foto: Esplanade
gastro postao gastro.24sata.hr
Priznata chefica Ana Grgić predstavila je novi, šarolik meni restorana Le Bistro koji se nalazi u sklopu najljepšeg zagrebačkog hotela, hotela Esplanade.

Po uzoru na francuski tip malih restorana, Le Bistro u ponudi drži delikatna i jela dubokih, raskošnih okusa pripremljena s jednostavnim, ali kvalitetnim namirnicama. S obzirom na to da je ovaj bistro dio hotela Esplanade, na važnosti dobiva već samom pozicijom. 

 

 | Author: Esplanade foto: Esplanade

 

Le Bistro je najpoznatiji po svojim vrhunskim štruklama, ali i drugim bistro klasicima u kojima se uživa za brzi ručak ili večeru. Povodom predstavljanja novog menija, chefica Ana Grgić posebnu je pažnju posvetila sezonskim namirnicama te stvorila pravo malo bogatstvo okusa u bistro maniri.

Jadranski škampi, marinirana skuša, slana panna cotta od burratine, rakovica sa svježim tikvicama ili slasni quiche sa šparogama. Salata s bučom i kozjom skutom, dimljena pačja prsta, vitello tonnato ili cezar salata s paškim sirom, baš sva ova jela bit će savršeno sezonsko predjelo u svakoj prilici.

 

 | Author: Esplanade foto: Esplanade

Tu su još i juhe od bukovača i peršina te rižoto sa sušenim trubama, domaći rezanci s tartufima i guščjom jetrom koji su nas naprosto oduševili te raviol punjen dimljenim kozicama koji nikako ne smijete preskočiti.

Od glavnih jela, neki od naših favorita su svakako janjeći burger u maramici, biftek u kori od pistacije te krumpir s tartufima, prženi smuđ, grdobina u kombinaciji s kurkumom i porilukom te trlja s marmeladom od komorača i šafrana.

Uz novi meni, tu su i Esplanadini klasici kao što je bečki odrezak, tartarski biftek ili onaj od tune, francuska juha od luka te neponovljivi, najbolji u gradu zapečeni štrukli.

 

 | Author: Esplanade foto: Esplanade  | Author: Esplanade foto: Esplanade

Sva se jela uparuju selekcijom vina od kojih dio dolazi iz vinarije Tomaz iz Motovuna, vinarije Korak s Plešivice te vinarije Franković iz Buja. Valja spomenuti i vrhunsko maslinovo ulje Olei, Viride obitelji Belić iz Istre koje dolazi uz svako posluženo jelo.

Na kraju, kada su u pitanju deserti, posebno bismo izdvojili mille-feulle s jagodama, prahom od mente te kakao crunchom. Osvježavajuć, lagan, zavodljiv i stvoren za proljeće, ovaj francuski klasik naprosto se ne propušta. 

Isprobali smo još i limunom inspiriran desert s curdom, prhkim tijestom od limunske trave i meringom od limuna, kao stvoren za vruće dane koji vape za dozom osvježenja. Sjajan je bio i karamelizirani mango u kombinaciji s ricottom i bijelom čokoladom.

 | Author: Esplanade foto: Esplanade

Chefica Ana Grgić i njezin tim još su jednom dokazali da njihova kuhinja na najjednostavniji način očarava aromama i teksturama. Naši apsolutni favoriti su domaća tjestenina te rižoto, ali i fantastičan mille-feuille kojem se definitivno vraćamo.

Osim u hrani, u Esplanadin bistro možete svratiti i tek na kavu ili čaj, pa uz kolač uživati u maloj, ali elegantnoj terasi tik do ulaza u Esplanadu. Vidimo se!

 | Author: Esplanade foto: Esplanade  | Author: Esplanade foto: Esplanade  | Author: Esplanade foto: Esplanade  | Author: Esplanade foto: Esplanade  | Author: Esplanade foto: Esplanade

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.