Partnerski dvojac iza novoga restorančića iskusni su Krešimir Šesnić, sommelier koji je prije radio u Asia Goldu, Baltazaru i Trilogiji i Danijel Vlasiček, chef koji je radio u zagrebačkim restoranima Maximilian, Dubravkin put, Kamanjo te samoborskom Zelenom papru.
Koncept restorana "Fino & Vino" temelji se na domaćoj kuhinji s naglaskom na pripremu raznih vrsta mesa (tatarski biftek, steakovi od odležanog goveđeg i telećeg mesa). U ponudi su i jela od ribe (tuna steak), a sve pripremamo s roštilja na drveni ugljen. Tjestenina je domaće proizvodnje, a svi deserti rade se prema starim receptima. Uz ponudu jela na dnevnom meniju, bit će i jela na žlicu – kaže voditelj Krešimir Šesnić.
Ponuda vina je bogata, s etiketama iz renomiranih hrvatskih ali i inozemnih podruma (iz Italije, Francuske i drugih država…). Uz pjenušce, mirna suha vina te slatka desertna, na vinskoj karti su i neka narančasta vina. Zasad je u ponudi 90 etiketa, od toga će na čašu biti 10 do 15 vina.
Važno je napomenuti da restoran ima parking, na dijelu dvorišta unutar kojega se nalazi sam bistro Fino & Vino: do popodneva je na raspolaganju gostima pet parkirališnih mjesta, a navečer parking može prihvatiti 15 osobnih automobila.
Radno vrijeme je od 12 do 23 sata, lokal je nedjeljom zatvoren.