Chubby Cheeks Grill, Frankopanska 9 (u dvorištu)
Tko ste vi Chubby Cheekše, i otkud u ovom poslu?
Bok, ja sam Lovro Pečić iz Oroslavja u Zagorju, a u ovom poslu sam se našao zahvaljujući mami i našoj odvažnosti. Lokaciju smo tražili na blef, preko oglasnika... Listali smo i listali, vidjeli Frankopansku ulicu u Zagrebu, pogledali i "uselili" se. Ime je nastalo iz zafrkancije, malo sam puniji i cura mi je rekla da imam Chubby Cheekse, i to mi je odmah sinulo - ako ikad išta otvorim, zvat će se Chubby Cheeks!
Koji su vam najjači specijaliteti?
Stvarno jako teško pitanje, ljudi su nam jako zadovoljni s jelima koje imamo u ponudi, od šampinjona do ćevapa. Najviše sam ponosan na mljeveno meso i ćevape - iako nikad nisam mislio da Zagorci mogu delati tak' fine ćevape. Meso prvenstveno dolazi iz lokalnih mesnica, i na njega stvarno pazimo da bude kako spada jer nam je to najbitnija namirnica u našem poslovanju. Ostale namirnice... hm... gdje god možemo dobiti R1 račun? Šalim se, naravno - pokušavamo da je sve friško...
Otkud tako male cijene?
Mama i ja smo krenuli s ciljem da budemo pristupačni svakome, od studenata, radnika i umirovljenika... nismo krenuli u ovaj posao da se obogatimo već da ljudima pružimo finu klopu i dosta velike porcije za normalne novce
Kakva vam ekipa zalazi?
A stvarno dolaze svi, glumci, radnici, odvjetnici, studenti, školarci, ljudi starije životne dobi jer ih vuče nostalgija za ribicama... Baš smo raznolik i drugačiji lokal i jako nam je drago zbog toga.
U jednoj rečenici privucite čitatelje Gastro.hr-a da se stvore kod vas:
Želite probati kak' mama i sin spremaju klopu i uživati u jelima s roštilja napravljenih od namirnica kontroliranog porijekla? Fali vam malo mira i želite se maknuti s glavne ceste? E, onda smo mi pravi ljudi - u dvorištu Frankopanske ulice 9, čeka vas Chubby Cheeks Grill!
Kutak za klopicu, Trnjanska cesta 101
U blizini HRT-a, na zagrebačkoj Savici u rujnu je osvanuo malen kutak za ljubitelje brze i fine hrane. Volite li jela s roštilja u svim mogućim oblicima, nemate puno vremena i bitno vam je da dobijete vrijednost za vaš novac sa štihom iskusne vlasnice lokala Suade Jelić - vrijeme je da otkrijete Klopicu!
Kako to da ste došli u ovaj kvart?
Tražili smo lokal koji će veličinom i mjestom odgovarati meni i muču jer je početna ideja bila da radimo sami.
Gdje ste ispekli zanat?
Kao mlada radila sam u restoranima u Njemačkoj na roštilju, a zadnjih 18 u fast foodu u Importanne centru. Dakle, znam s vatrom (smijeh)...
Koja je tajna vašeg sjajnog umaka?
Tajna umaka je u kvalitetnim sastojcima. Dobro izdinstano povrće, kečap i super dobra ljuta paprika.
Koja biste nam tri jela preporučili?
Pohana piletina u sezamu, meso nabavljamo u OPG Blagus, zatim povrtne ražnjiće kao prilog piletini, i hamburger kao najprodavaniji proizvod lokala...
Kako to da imate tako pristupačne cijene?
Cijene su pristupačne jer radimo sami pa imamo manje troškove i hranimo uglavnom - susjede. Dostava ide na Trnje i Savicu, u krugu 5 kilometara – da se ne ohladi.
Zašto bismo trebali doći baš u Klopicu na roštilj?
Preporučujem dolazak na roštilj jer je piletina domaća iz opg-a, a ćevapi, pljeskavice i hamburgeri su od čiste junetine s domaćim začinima. I baš je slatko sređeno. Idealno za prizalogajiti...
Uglavnom, ako volite jednostavan, a izvrstan izričaj, fenomenalan ljuti umak i zgodne povrtne ražnjića – Klopica vas čeka!