Recenzije 18. listopada 2017.

Novo ruho jednog od najjačih grilova Novog Zagreba

Josip Posavec
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu nekakvog čudnog objekta koji nije ni zgrada ni garaža, okružen lijepom livadom i odnedavno i prekrasnom natkrivenom drvenom terasom, bistro/pečenjara/restoran Chevo's grill neki je dan napunio svoj drugi rođendan

Novi Zagreb odavno nije samo spavaonica starijeg dijela grada sa sjeverne strane rijeke Save. U njemu iz dana u dan niče sve više mjesta na kojima se dobro jede, a kako je sjedište naše firme upravo tamo, morali smo obići i Chevo's grill na krajnjem rubu Zapruđa, tamo kod rotora...

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

Inat dečkiju i cura iz kvarta na lošu ponudu mesa u Pruđu (morali su ići preko u mrsku im Utrinu), doveo je do toga da se otvori lokal u kojem će se gost na prvome mjestu kvalitetno najesti, a s druge strane, zahvaljujući ugodnom ambijentu – i potpuno uživati. Nakon početnih uspona i padova, konačno su uspjeli pronaći ono čemu su težili, dobru i bogatu ponudu mesnih specijaliteta na zagrebački, a ne leskovački modus (inače totalni hit u Zagrebu, iako se pravih Leskovačkih ugostitelja može izbrojati na prste jedne ruke).

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

I tako se od zgodnog lokalčića s tridesetak mjesta, danas možete fino protegnuti i uživati u prostranoj, osvijetljenoj i grijanoj terasi koja će uskoro biti pojačana i za fenomenalnu stvar – dječje igralište! No, što se to nudi na meniju Chevo'sa? Kao prvo, i ovdje prate trendove, pa su na meniju četiri burgera sa šarenim pecivima u bojama svim, zatim sjajan sendvič od piletine s grilla (u zelenom pecivu, Ježeva kućica, za prijatelje), kao i "ludara" – sendvič s pulled porkom u crvenom pecivu sa sezamom koji nevjerojatno podsjeća na ovu popularnu gljivu. Velike, obilne porcije, sočno, kvalitetno i jako ukusno.

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

Još bolji novitet su njihova kućno sušena i dimljena rebrica. Sasvim drugačije iskustvo od klasičnih koja su smeđe boje, jer ovi kolorom vuku na mahagonij! Srećom, samo bojom, ne i okusom (koji je više slan nego sladak, prava muška spika), iako će zadovoljniji biti oni obožavatelji mesa koje im ipak pruža nekakav otpor. Nepravedna borba u kojoj se unaprijed zna pobjednik...

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

Nisu u Chevo'su zaboravili ni na najmlađe (pljeskavica sa sirom, pileći ražnjići), dame koje paze na liniju (razne salate, tuna steak), no ovdje ste se ipak došli najesti dobrog mesa. Od uvodnih mazalica, klasičnih ćevapa i šiš ćevapa, preko raznih pljeskavica i uštipaka, ovdje se najviše vole hvaliti svojim zamotuljcima od raznih dijelova pileta i lungića. Mirisno, fino marinirano, meko s puno sokova...

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

Ono za što su se borili su ipak – steakovi. Beefsteak, rumpsteak, ribeye steak i T-bone steak po normalnim cijenama (120-160 kn), ipak su mala beba za Chevo's steak iznenađenja težak ubojitih 750 grama. Malo više od klasičnih Macovih 70, složit ćete se...Četiri kolača dana iz vlastitih resursa krase vitrinu na rubu šanka, a vlasnici ne odustaju ni od dnevnih gableca po popularnim cijenama. Jesmo li spomenuli roštilj na drveni ugljen? Ponavljamo – drveni ugljen! Divota...

 | Author: Josip Posavec Josip Posavec

Ponuda piva bi mogla biti i malo šira (imaju Zmajsko!), kao i vinska (desetak naslova, Kutjevo, Adžić, Josić, Coronica, Feravino), a ćevape i dalje stavljaju pored lepinje (sic!) - što bi iz moje osobne perspektive bili minusi, a nekima plusevi, dok je inače sve ostalo samo u superlativima. Uglavnom, u Pruđe se sad lakše uđe, s terase se jako teško maknuti, a kad to i učinite, bit ćete malo teži i puno sretniji.

Vidimo se u Chevo'su, mladi tim od šest kuhara i šest konobara s guštom će vas ugostiti svakog dana u tjednu. Usput, ima li izazivača da ukrstimo vilice sa steakom od 750 grama? Znao sam...

Chevo's Grill Facebook
Adamićeva 1
Zagreb, Zapruđe


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.