Konačno i službeno otvoren u zagrebačkoj Gajevoj 8, streetfood restoran ChevapRolls s kojim vas je naš Ribafish nedavno upoznao. Gastronomska ponuda Zagreba time je obogaćena jedinstvenim i maštovitim novim zalogajima – ćevapima omotanima - palačinkom.
Cijelu priču o ChevapRollsima zakuhala je Martina Županić, MasterChef natjecateljica. Ideju za poslovni pothvat Martina je bazirala na jednostavnom pitanju: kako od najpopularnijeg jela ovih prostora, ćevapčića, kreirati street food – snack koji se jede s nogu?
Može li se osnovni okus ćevapčića obogatiti novim nijansama? Mogu li ćevapčići postati međuobrok? Martininu viziju u startu je prepoznala i Iva Pehar, prva pobjednica hrvatskog MasterChefa, koja je ujedno autorica vizualnog identiteta brenda i unutarnjeg uređenja restorana u Gajevoj 8.
„Kad smo krenule u projekt nismo imale predodžbu što sve treba napraviti da bi došlo do ovog trenutka – otvaranja restorana. Ali napravile bi isto svaki put, jer ovo je san koji sam sanjala i prije nego sam se prijavila na MasterChefu – osmisliti nešto novo i kreativno i to pretvoriti u posao“, izjavila je Martina. Uz ChevapRollse u različitim kombinacijama s umacima i aromatiziranim krumpirićima, restoran u ponudi ima i brunch varijantu – EggRolls te slatke CheeseRolls s umacima i posipima.
Sve namirnice potječu od provjerenih hrvatskih proizvođača koji garantiraju redovitu opskrbu i kvalitetu proizvoda. Otvorenju restorana prisustvovali su predstavnici Kraš prehrambene industrije koji su prepoznali ChevapRolls kao kvalitetnog partnera za suradnju, a čiji su keksi neizostavan dio CheeseRolls deserta. Podršku svojim bivšim natjecateljicama i učenicama dao je i predstavnik stručnog žirija MasterChefa Radovan Marčić.
Poduzetničku inicijativu Martine i Ive od početka je, kroz besplatnu edukaciju te savjetovanje, podupirao Plavi ured Razvojne agencije Zagreb, a projektu je dodijeljen i mikrokredit HAMAG-BICRO-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koja poduzetnicima uz najpovoljnije instrumente financiranja na tržištu pruža podršku kroz sve faze poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje pa sve do njene komercijalizacije i plasmana. Predstavnici HAMAG-BICRO-a svojim su prisustvom podržali ChevapRolls kao jedan od najuspješnijih projekata u čijoj realizaciji sudjeluju.
Martina i Iva i nas su uvjerile da otvaranjem restorana nisu uzele prevelik zalogaj te iako čuvaju tajnu recepta ChevapRollsa, tajnu uspjeha rado će podijeliti sa svima – ljubav i predanost prema poslu te vjera u vlastiti proizvod.