Recenzije 24. srpnja 2019.

Pelati: Novo mjesto na kojem možeš pojesti svježi pizza cut prije ili nakon izlaska

foto: Toni Filipović

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Svratili smo u „Pelati“, isprobali njihov četvrtasti pizza cut i otkrili kako u noćnim satima možete dobiti i besplatan komad...

Ako ste u posljednjih mjesec dana prošetali centrom Zagreba, zasigurno ste primijetili novi lokal na samom početku Ilice – „Pelati“. Prodaju neobičan pizza cut, koji nimalo ne nalikuje velikim trokutastim plahtama koje obično zarolamo i brzinski prožvačemo prije ili nakon izlaska.

Pelati pizza četvrtastog je oblika, priprema se od dvije vrste brašna s minimalnim postotkom glutena i specifične je prozračne teksture. Riječ je o Scrochiarelli - rustikalnoj pizzi karakterističnoj za Rim. S obzirom na to da smo čuli niz pohvala te neku večer primijetili dugačak red, otišli smo i samo provjeriti je li dobar glas opravdan.

Kako bi izbjegli gužvu, svratili smo u "Pelati" odmah nakon posla i ulovili dva friško pečena i hrskava komada pizze - s pršutom i pikantnu verziju. Ono što smo prvo prokomentirali je vrlo ukusno i taman debelo tijesto. Nije bilo žilavo, nije nedostajalo soli i nismo ga zamijenili za karton, kako to obično biva kad su pizza cutovi u pitanju. Količina nadjeva je i više no pristojna, a komad je dovoljan za dobar gablec. Pizza je kompaktna i lako se jede, a to znači da je nećete morati rolati, preklapati ni mučiti se s papirnatim omotom. 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Cijena ovog pizza cuta je 17 kuna, što i nije neobično s obzirom na dugu fermentaciju tijesta (48 do 72 sata) i upotrebu svježih sastojaka. Kupcima koji žele pojesti nešto toplo, hrskavo i dobro nadjeveno neće biti problem izdvojiti ovu svotu novaca. Onima koji samo trebaju brzinski zalogaj nakon pohoda po Tkalči, vjerojatno će bolje odgovarati susjedni lokal u kojem se pizza cut prodaje za desetak kuna.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Što je za ručak? Pizza, naravno. 😊🍅🍃 #Scrocchiarella - Buon appetito!

A post shared by Pelati Food Store Zareb (@pelati.zg) on

Ono čime bi "Pelati" mogao privući još veći broj ljudi je i 1+1 akcija prije samog zatvaranja. Načuli smo nešto o tome i raspitali se kod simpatične zaposlenice, koja nam je savjetovala da tijekom tjedna dođemo par minuta prije 1 sat, a petkom i subotom nešto prije 3 sata. Ako budete u gradu u ovim kasnim satima, svakako isprobajte neku od „Pelati“ pizza. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.