Recenzije 18. travnja 2019.

Raven Breg: Hedonistički raj nadomak Zagreba

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobro došli u predivnu zagrebačku okolicu! Dobro došli na Raven Breg, čarobno imanje u Hagnju, u neposrednoj blizini Vrbovca! Dobro došli na mjesto u kojem ćete ostvariti sve vaše želje i provesti uistinu nezaboravne trenutke!

Bili smo na otvorenju novog  kompleksa za odmor, zabavu kao i gastro događaje. Na samo  pedesetak kilometara od Zagreba prema Bjelovaru, u prelijepom mjestu Haganj smjestio se Raven Breg. 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Priča o Raven Bregu priča je o dugogodišnjem iskustvu, uspješnom poslovanju, trudu i jasnoj viziji obitelji Gavran da u Hagnju, selu udaljenom tridesetak minuta vožnje automobilom od Zagreba, na svome brežuljkastu terenu uredi ovako čaroban wedding & business resort. U nazivu imanja, vlasnici su se poigrali s njihovim prezimenom, budući da engleska riječ „raven“ opisuje upravo „gavrana“.

Pritom su i za maskotu imanja preuzeli ovu vrlo inteligentnu, ali tajanstvenu pticu koja je stoljećima prisutna u brojnim mitovima i legendama naroda diljem svijeta. U književnim djelima o njoj čitamo još iz vremena antičke Grčke, kad je u 6. st. pr. Kr. slavni Ezop napisao čuvenu basnu o gavranu i lisici, a glavni je lik poznate pjesme američkog književnika Edgara Allana Poea (1809. – 1849.).

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Tako su ponosni vlasnici pozvali svoje poslovne partnere kao i drage prijatelje da im svima  ispričaju ovu interesantnu priču, ali i da svi skupa provedu jedno proljetno popodne uz bogatu ponudu lokalnih specijaliteta. Kušali smo specijalitete domaće kuhinje – štrukle, teletinu ispod peke, fiša u kotliću i šarana na rašljama, a  sve uz bogatu ponudu vina vinarija Kutjevo i Papak.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Raven Breg veliko je i održavano imanje koje se prostire na više hektara površine, a krase ga očuvana priroda s prirodnim jezerima, prostranim travnatim površinama, šumama i brežuljcima prošaranima voćnjacima i vinogradima. Pridodate li tomu pažljivo uređene smještajne objekte, konobu „Kole“ s vrhunskim jelima i pićima, Medinu kuću - prostor za bezbrižnu dječju igru, veliki bazen i mnoge druge sadržaje koje imate na ovoj idealnoj destinaciji. Pravo mjesto  za organizaciju vjenčanja iz snova, poslovnih i obiteljskih susreta ili – jednostavno – uživanja u predivnoj prirodi.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Imanje Raven Breg, osim smještajnih objekata, konobe „Kole“ i dvorana za seminare, sastoji se od još nekoliko vrlo zanimljivih i privlačnih sadržaja. Širokim prostorom dominiraju četiri prirodna jezera, smještena podno pitomih brežuljaka. Najveće je Pajkino jezero, nazvano prema jezeru koje postoji u selu iz kojeg potječe vlasnik imanja. Iako je to jezero bilo napunjeno vodom tek za jakih kiša, ovo se vodom opskrbljuje iz Ivanove vode, jezerca koje vodom hrani i preostala dva jezera – Matkovu vodu i Trenkušu. Iza svih ovih naziva vodenih površina kriju se nazivi izvora s vlasnikove djedovine.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

S druge strane, na Raven Bregu sva su jezera kaskadno poredana, pa voda iz najvišeg, Ivanove vode, nastavlja put prema nižim jezercima – Trenkuši i Matkovoj vodi – sve do najnižeg, Pajkinog jezera. Upravo na tom je jezeru, površine 0,5 hektara, moguće kupanje (dubina mu je između 3 i 15 metara), ali i razne druge aktivnosti, poput spektakularne i nezaboravne vožnje drvenim čamcem.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Detalji na http://ravenbreg.com/, javite se prije nego dođete!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.