Recenzije 29. siječnja 2022.

Retro pult u Orijentu oduševio nas je okusom i nostalgijom

; Zimski sladoled i medovik foto: Anita Mihalak
gastro postao gastro.24sata.hr
Posjetili smo slastičarnicu Orijent i isprobali retro slastice koje su nas vratile u djetinjstvo

Hrana koju jedemo često u nama budi osjećaje i nostalgične trenutke koje vežemo uz pojedini recept, a toga su svjesni i u slastičarnici Orijent. Zimski sladoled, punč ili Doboš torta - sve su to slastice koje nas odmah vraćaju u djetinjstvo. Upravo ove retro slastice i još mnogo drugih iduća dva tjedna možeš pronaći na njihovom Retro pultu. Kako bi nam uljepšali kraj siječnja, Orijent će nam na lokacijama Maksimirska 34 i Petrinjska 2 osigurati povratak u djetinjstvo, barem na kratko. 

Zimski sladoled - klasik našeg djetinjstva

Dok smo kao djeca jedva čekali da nas roditelji ili bake i djedovi počaste zimskim sladoledom, danas ga je jako teško pronaći, barem u Zagrebu. Orijent se pobrinuo da u ovoj slastici možemo uživati i ove zime pa nemoj propustiti odvesti i svoje mališane da isprobaju ovaj tradicionalni desert. Vjerujemo kako će se i bake i djedovi oduševiti ako ih iznenadiš "kuglicom" zimskog sladoleda. 

 | Author: Orijent Zimski sladoled; foto: Orijent

Medovik je apsolutni hit Retro pulta

Damir Domjanović koji stoji iza slastičarnica Orijent otkrio nam je kako je upravo medovik najpopularniji kolač Retro pulta. Ova tradicionalno ruska slastica, baš kao što joj ime govori, priprema se s medom, no kako bi dali dodatnu svježinu kolaču, u Orijentu dodaju i koricu naranče, što je po nama savršen dodatak. Svakako je i naša preporuka koja nas je oduševila na prvi griz. 

 | Author: Anita Mihalak/Orijent foto: Anita Mihalak/Orijent

Od išlera do punč torte, nema slastice koja nas nije oduševila

Išleri, marcipan panjići i daso šnite zadat će ti težak zadatak - pokušaj odabrati samo jedan! Ako želiš dodatnu dozu nostalgije savjetujemo da ipak isprobaš sva tri. Za one koji od ovakvih kolačića više vole sočne torte tu su čuvene Esterházy, punč i Sacher torte koje već nekoliko godina tradicionalno možemo pronaći u siječanjskoj ponudi Orijenta. 

 | Author: Anita Mihalak Išleri, marcipan panjići i daso šnite; foto: Anita Mihalak

 | Author: Anita Mihalak/Orijent Punč i Esterházy torte; foto: Anita Mihalak/Orijent

Još jedna torta nam je posebno zapela za oko, a to je Doboš torta. Svaki Slavonac zna kako se radi o torti mađarskih korijena, a neizostavni je dio slavlja u Istočnoj Hrvatskoj već generacijama. U Zagrebu ju je uistinu teško pronaći tako da požuri i uputi se u Orijent po svoju šnitu. Baš kao svaka prava Doboš torta, i ova u Orijentu završena je karameliziranim šećerom. 

 | Author: Anita Mihalak Doboš torta; foto: Anita Mihalak

Retro pult u ponudi Orijent slastičarnica možeš pronaći još nekoliko tjedana prije nego ga zamijene krafne i valentinovske slastice. I njih jedva čekamo probati, a o tome ćeš sigurno moći pročitati više na missGastro. 
 

Možda vas zanima... Novi je Orijent otvoren nadomak glavnog trga Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.