Recenzije 10. prosinca 2018.

Samobor Street Food: Sjajno mesoljubno iznenađenje!

foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Konačno više ne morate ići u predivan Samobor samo na kremšnite i krafne: izvrstan mali lokal za vrhunsku hranu očekuje vas u jednom skrivenom haustoru...

Na katu iznad plesne škole, na katu jednog od onih starih dvorišta iz Marije Jurić Zagorke u ulici Ivana Perkovca 18, umjesto klasičnih Airbnb apartmana smjestio se sladak restorančić. Iako nije napunio niti dva mjeseca, već se ozbiljno morate potruditi da u njemu nađete svoje mjesto i u miru se prepustite čarima kuhara, voditelja i vlasnika Silvija Fresla.

 | Author: Street Food Samobor foto: Street Food Samobor

Zanat je izučio u brojnim restoranima, baveći se raznim zanimanjima, ali jednom kad upoznate ovog nezaustavljivog pozitivca, shvatit ćete kako je nastala njegova filozofija – stalno nešto novo!

Samobor je mogao i bez još jednog klasičnog fast fooda, ali nešto ovako uredno, zanimljivo, kvalitetno i inovativno, odmah je pobudilo pažnju i trenutno imaju svojih pet minuta slave. Street Food ne radi nedjeljom, ponosni su na svoju dostavu i catering, ali mi smo došli isprobati ono na što su najviše ponosni. I dobili i više od toga. No, krenimo redom.

 | Author: Street Food Samobor foto: Street Food Samobor

Stolovi su poprilično mali, pa daju na intimnosti, atmosfera ugodna, s jakim svjetiljkama za dobar Instagram i crnim gredama na stropu koje s pretežno bijelom bojom zidova i malim slatkim detaljima lijepo šire ovaj mali prostor. Osoblje je idilično kvalitetno, spremno na zezanciju ali i kvalitetno objašnjenje, pivska karta malena, sa zastupljenom industrijom i craftom (Karlovačko i Zeppelin), vinska lista još manja, spremna za nadogradnju.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Kuhano vino je brutalno jako i začinjeno, tako da smo u minuti promijenili boju s promrzlo blijede u domaće rumenu, a gin tonic je dizajnerskim okom vrlo ugodan po totalno dobroj cijeni od 20 kuna.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

U Street Foodu sva peciva rade sami, i na njima im svaka čast, od lizike za coleslaw češnjovku, preko brioša za hamburger, do ciabatte za pulled pork. A onda krećemo, i to opako. Najlakše je ovdje naručiti platu, jer se na njoj dobije 5 od petnaestak jela u ponudi, i tako prvo nalijećem na vlažna, sočna, izvanredna, barem 24 sata odmorena krilca koja nisu zaražena dosadnim slatkim umacima kao u većini regije. Corn flakes je izvrsna ideja za malo promjene i uz domaći BBQ umak s mrvom ružmarina (zaštitni znak lokala) je jelo za svaku preporuku.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Street Food burger dana zove se Hellburger, i začudo, uopće nije ljut. Nastao je za Halloween pa to malo zbunjuje, ali na svakom je stolu set ljutine poznatih Zagoraca Volim ljuto, pa se sve da ugoditi. Sočan je, iz njega curi na sve strane, meso je krupno mljeveno i definitivan je value for money sa svojih 38 kuna.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Dolaze rebrica, odnosno rebra, fina, nježna nemasna. U ponudi su uz svinjska i juneća rebra, pa kombinirajte s već spomenutim ljutinama, BBQ-om ili umakom s vrhnjem i češnjakom.

Najukusnije pecivo ipak pripada pulled porku, iako nije nimalo lako baratati ogromnim sendviče, pa ipak preporučujemo nož i vilicu. Silvio sjeda za naš stol i priča kako je Samobor uglavnom dosta tih i mirani da je ponosan što ga je sa svojom ekipom uspio barem malo razmrdati.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Za kraj, punjena fritula s kremom od vanilije. Slatko, zgodno, s kremom koja se pamti. Svaka čast. Ali piletina je još uvijek broj jedan (Ribafish, pri polupraznoj svijesti, jer se par dana prije toga zasićavao rebricama pa nije bio uračunljiv).

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Sve je krenulo 1. listopada ove godine, bazirano je na domaćim namirnicama, hrvatskom krumpiru i meso iz samoborske mesnice te tradicionalnim receptima ali s malim odmakom. I da to što radi radi iz ljubavi, i da će Street Food postojati dok mu bude gušt. Sudeći po zadovoljnoj i brojnoj ekipi i kvalitetnim i obilatim porcijama – upravo se stvara samoborski fast food broj jedan.

Provjeravat ćemo ga često, ne brinite, sretno Street Food!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.