Recenzije 24. studenoga 2017.

Strast prema kuhanju chefa Ivana Pažanina

foto: Neff
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj markantni Dalmatinac, koji izgleda kao da je pobjegao sa seta nekog norveškog trilera, svojom je pojavom, pričom i jelima začinio sjajan dan u radionici u showroomu BSH kućanski uređaji d.o.o.

Tom je prilikom novinarima i gostima uz kulinarsku radionicu pod spretnom kuhačom chefa Ivana Pažanina predstavljen Neff, njemački brend kućanskih uređaja, koji proizvodi vrhunske, precizne i tehnički sofisticirane proizvode. Uz Neffovu krilaticu "Strast prema kuhanju", live cooking i chefovi recepti oduševili su mnoge prisutne te predstavili ovaj poznati brand u njegovom pravom svjetlu – uživajući u hrani.

 | Author: Neff foto: Neff

„Niti jedna hrana ne može funkcionirati bez dobre baze.“ Rekao je okupljenima Ivan Pažanin, pripremajući carpaccio od brancina i pržene filete brancina. „Mediteranska kuhinja obuhvaća sve, a posebno je bitna simbioza zemlje i mora – i jedno i drugo su za sebe sjajni, ali tek njihovom kombinacijom dobivamo najbolje.“

 | Author: Neff foto: Neff

„Zločin je zgusnuti hranu brašnom. Sve radim na bazi demiglacea, želim čistu želatinu koju ću zatim upotrijebiti za savršeno jelo.“ Chef je sa svojom ekipom nastavio pripremati rižot sa sezonskim specijalitetom – bučom, a kasnije su na red došli i pečena pačja prsa, kao i super mekani janjeći kotleti. Uza svo divljenje prema kuhanju, najviše je oduševljenja privukla Neff pećnica čija vrata – nestaju. Odnosno, podvlače ispod dijela u kojem se hrana peče. Odnosno... nismo mogli odvojiti pogled, i samo smo ih otvarali i zatvarali. Sjajan izum.

„Hrvatska kuhinja? Mali smo, ali kvalitetni, i trebamo njegovati ono što imamo pa će svijet doći k nama.“ Rekao je na kraju Ivan Pažanin, a okupljeni su još dugo uživali u njegovom desertu sa smokvom.

Za sve koji žele znati nešto više o vratima koja nestaju (ali se i vraćaju), riječ je o Slide & Hide® tehnologiji s kojom vrata pećnice nestaju ispod nje, a time se oslobađa prostor u kuhinji i osigurava bolju pristupačnost.

 

 | Author: Neff foto: Neff

Neff je inače najstarija svjetska marka kućanskih uređaja. Tvrtku je 1877. godine osnovao Carl Andreas Neff u njemačkom Brettenu. Za Neff, kuhinja je mjesto za razmjenu ideja, pronalaženje inspiracije. Mjesto gdje priprema hrane i uživanje u istoj postaje istinsko iskustvo za sva osjetila.

Neff nudi još neke inovacije, poput FlameSelect® - od sada možete snagu vatre vrlo jednostavno prilagoditi kao snagu struje na indukcijskim pločama. Circo Therm® - u pećnici sada možete istovremeno na četiri razine peći različita jela, a okus svakog jela bit će onakav kakav bi trebao biti.

Uz nove ploče za kuhanje NEFF dolaze intuitivni upravljači, koji nevjerojatno olakšavaju njihovu uporabu. Na novom gumbu za okretanje Twist Pad® Fire imate crveni svjetleći prsten, koji će biti estetsko i funkcionalno središte vaše kuhinje. Za više informacija posjetite http://www.neff.hr/, za slikanje s Ivanom Pažaninom ste, na žalost – ovoga puta zakasnili. Mi nismo!

 | Author: Neff foto: Neff

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.