Recenzije 19. travnja 2019.

Studio Smijeha udomio Priče jedne kuhače!

foto: Forking Croatia
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularno utočište regionalnih i svjetskih stand up komičara Comedy Club Studio Smijeha, smješten na uglu Gajeve i Hebrangove, odnedavno uz porciju smijeha ima i ponudu raznolikih brzih jela koja potpisuje autorica kartica s receptima Priče jedne kuhače!

U strogom centru Metropole, na rubu Zelenog vala prostire se zgodna terasica na kojoj vas gotovo ništa ne upućuje na to da se na svega par stepenice niže nalazi prava Alibabina pećina. Umjesto blaga, tamo vas čeka uredan, ugodan, zanimljiv i općenito tako dobar podrumski prostor koji je idealan i za pub kvizove, predstave, bingo, i naravno – stand up nastupe, što mu je i prvobitna namjena.

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

„Ušli smo u ovaj prostor jer je naša publika mirna, kulturna, i ne pravi probleme. Donedavno smo radili samo u večernjim terminima, sve od open mica, redovnih nastupa rezident komičara/ki do gostovanja najvećih zvijezda stand upa uz poneki pub kviz i koncert, a sada smo odlučili otvoriti vrata i preko dana te uz bogat izbor pića ubaciti i zanimljive zalogaje.“ priča nam idejna pokretačica Studija Smijeha Marina Orsag.

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

Kako je Marini sasvim dovoljno da se, uz skoro svakodnevne nastupe, bavi i ogromnom produkcijom raznih nastupa i festivala, naime Studio Smijeha godišnje u klubu i po cijeloj regiji i šire producira preko 550 nastupa, brigu oko hrane i pića preuzeo je bračni par Obradović. Marina Obradović ostavila je dvadeset godina života u korporacijama, i jednog dana jednostavno krenula osvajati medijski prostor s izvrsnom knjižicom recepata u karticama - Priče jedne kuhače.

 | Author: Studio smijeha foto: Studio smijeha  | Author: Studio smijeha foto: Studio smijeha

Smisao svega je bilo staviti naglasak na klasičnu domaću kuhinju bez kerefeka, osmisliti hrpu recepata za uštedu vremena i pritom paziti da svi jedu zasitno, kvalitetno i zdravo. Knjižica u obliku kartica (30 kartica za 30 dana u mjesecu) je nedavno ugledala svjetlo dana, a Obradovići se upustili u izazov kuhanja u bistrou (Marina) i brige o svemu ostalom (suprug).

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

Trenutno su u Studiju Smijeha tako u ponudi tri skupine hrane, sendviči, pohane palačinke i deserti, a uskoro se očekuje proširenje i to ponajprije sa svima neophodnim gablecima. Za početak smo probali tri namaza, jednostavne, lagane i slasne, idealne uz jutarnju kavicu, ili zamjenski ručak ako ste na dijeti. Neka digne ruku tko u svibnju neće biti na dijeti! Namaz od mrkve je osebujan, kao da ima i mesa u njemu, a opet ostajete potpuno lagani i spremni za nastavak.

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

Pohane palačinke su trenutno najjači hit, potpuno su nemasne, flafi i nježne, meni mrvicu neslane, ali idealne za grickanje uz nastup omiljenog komičara ili dok rješavate pitanja na pub kvizovima utorkom. Ili pak nakon vašeg amaterskog nastupa ponedjeljkom?

 | Author: Studio smijeha foto: Studio smijeha  | Author: Studio smijeha foto: Studio smijeha

Među ciglama i svodovima sjajnog prostora najviše nas je zaintrigirao desert, čokoladna torta sa stoutom, i to poslužena uz pivo istoimenog stila. Dakle, ako ste mislili da tamno pivo ne ide uz slatkiše, gadno ste se prevarili. Ovo je sjajno!

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

Priče jedne kuhače organiziraju i manji catering, a Marina je pred svjedocima obećala da će me njen skorašnji burger izuti iz cipela i čarapa. Uglavnom, ako želite doći na mjesto koje navečer uveseljava, a preko dana poji i fino hrani ljude u centru Metropole, vidimo se u Studiju Smijeha!

 | Author: Forking Croatia foto: Forking Croatia

Ako vas sve ovo do sad nije navelo sa zastanete u Studiju Smijeha, upamtite da se od prvog svibnja ovdje svake subote održava Djetinjstvo u tanjuru, i to uz ludu ponudu: Šnenokle, Rezanci s makom, Kruha masti špeka luka i Grašak s noklicama!

 | Author: Studio smijeha foto: Studio smijeha

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.