U strogom centru Metropole, na rubu Zelenog vala prostire se zgodna terasica na kojoj vas gotovo ništa ne upućuje na to da se na svega par stepenice niže nalazi prava Alibabina pećina. Umjesto blaga, tamo vas čeka uredan, ugodan, zanimljiv i općenito tako dobar podrumski prostor koji je idealan i za pub kvizove, predstave, bingo, i naravno – stand up nastupe, što mu je i prvobitna namjena.
„Ušli smo u ovaj prostor jer je naša publika mirna, kulturna, i ne pravi probleme. Donedavno smo radili samo u večernjim terminima, sve od open mica, redovnih nastupa rezident komičara/ki do gostovanja najvećih zvijezda stand upa uz poneki pub kviz i koncert, a sada smo odlučili otvoriti vrata i preko dana te uz bogat izbor pića ubaciti i zanimljive zalogaje.“ priča nam idejna pokretačica Studija Smijeha Marina Orsag.
Kako je Marini sasvim dovoljno da se, uz skoro svakodnevne nastupe, bavi i ogromnom produkcijom raznih nastupa i festivala, naime Studio Smijeha godišnje u klubu i po cijeloj regiji i šire producira preko 550 nastupa, brigu oko hrane i pića preuzeo je bračni par Obradović. Marina Obradović ostavila je dvadeset godina života u korporacijama, i jednog dana jednostavno krenula osvajati medijski prostor s izvrsnom knjižicom recepata u karticama - Priče jedne kuhače.
Smisao svega je bilo staviti naglasak na klasičnu domaću kuhinju bez kerefeka, osmisliti hrpu recepata za uštedu vremena i pritom paziti da svi jedu zasitno, kvalitetno i zdravo. Knjižica u obliku kartica (30 kartica za 30 dana u mjesecu) je nedavno ugledala svjetlo dana, a Obradovići se upustili u izazov kuhanja u bistrou (Marina) i brige o svemu ostalom (suprug).
Trenutno su u Studiju Smijeha tako u ponudi tri skupine hrane, sendviči, pohane palačinke i deserti, a uskoro se očekuje proširenje i to ponajprije sa svima neophodnim gablecima. Za početak smo probali tri namaza, jednostavne, lagane i slasne, idealne uz jutarnju kavicu, ili zamjenski ručak ako ste na dijeti. Neka digne ruku tko u svibnju neće biti na dijeti! Namaz od mrkve je osebujan, kao da ima i mesa u njemu, a opet ostajete potpuno lagani i spremni za nastavak.
Pohane palačinke su trenutno najjači hit, potpuno su nemasne, flafi i nježne, meni mrvicu neslane, ali idealne za grickanje uz nastup omiljenog komičara ili dok rješavate pitanja na pub kvizovima utorkom. Ili pak nakon vašeg amaterskog nastupa ponedjeljkom?
Među ciglama i svodovima sjajnog prostora najviše nas je zaintrigirao desert, čokoladna torta sa stoutom, i to poslužena uz pivo istoimenog stila. Dakle, ako ste mislili da tamno pivo ne ide uz slatkiše, gadno ste se prevarili. Ovo je sjajno!
Priče jedne kuhače organiziraju i manji catering, a Marina je pred svjedocima obećala da će me njen skorašnji burger izuti iz cipela i čarapa. Uglavnom, ako želite doći na mjesto koje navečer uveseljava, a preko dana poji i fino hrani ljude u centru Metropole, vidimo se u Studiju Smijeha!
Ako vas sve ovo do sad nije navelo sa zastanete u Studiju Smijeha, upamtite da se od prvog svibnja ovdje svake subote održava Djetinjstvo u tanjuru, i to uz ludu ponudu: Šnenokle, Rezanci s makom, Kruha masti špeka luka i Grašak s noklicama!