„Sve je započelo prije nekoliko godina kada sam upoznao Luku Elezovića, koji sa svojim ocem Brunom vodi Red red wine bar u Hvaru. Od tada nas veže prijateljstvo koje je rezultiralo Lukinim pozivom u Zagreb da u njegovom wine baru u našoj metropoli budem gost kuhar i ʹuletimʹ u kuhinju kada god nešto treba“, rekao je Drago.
Za razliku od Luke, Drago nema kulinarsko obrazovanje, ali je kulinarsko iskustvo stekao u obiteljskom restoranu ERO na Hvaru. Uz to je maštovit te sve što zamisli pretvara u stvarnost. Pod njegovom kuharskom dirigentskom palicom nastaju zanimljivi zalogajčići, posebniji od ostalih tapasa po tome što se pazi na svaki detalj i spajaju se razne kombinacije okusa.
„Poanta je u tome što se u jelu mora osjetiti svaki dio namirnice, a to se u našim tapasima itekako osjeti. Pritom dodajem razne začine. Radimo i vlastite paštete i namaze, a najbolje je da ljudi sami dođu i isprobaju sve o čemu govorim i po čemu su specifični naši tapasi i plate“, istaknuo je Drago.
Okusi prilagođeni zahtjevima gostiju
S njim se složio i Luka koji je rekao kako se novi koncept poslovanja Red red wine bara temelji upravo na tom novom điru spravljanja jela s raznim umacima i raznim okusima, primjerice mediteranske kuhinje u koju se dodaju ljuti, ali i slatki dodaci. Važno je istaknuti kako su sve to isključivo svježe namirnice, dakle nema ništa iz dubokog smrzavanja.
„Naši gosti mogu svakodnevno uživati u Draginim kulinarskim umotvorinama, a on će i povremeno razgovarati s gostima te im pričati o tome kako spravlja tatarski biftek ili gušsu paštetu“, rekao je Luka.
Osim tapasa, u jedinom ženskom mjesecu ili mjesecu ljubavi, znači do kraja veljače, gosti mogu uživati i u dalmatinskoj plati na kojoj se uz sve autohtone namirnice poput pršuta i maslina nalaze i razne vrste sireva. Što će ponuditi gostima u ožujku i nadolazećim mjesecima, još uvijek nije poznato. Ovisi o inspiraciji. No, to može biti i slavonska plata s domaćim špekom, kulenom i kulenovom sekom, ali i nešto sasvim drukčije.
Osim u zagrebačkom Red red wine, mali zalogaji i plate u lipnju će se moći isprobati i u wine baru obitelji Elezović u Hvaru. Što će se tamo nuditi, Luka i Drago još uvijek ne znaju, iako kažu da će vjerojatno ići s isprobanim konceptom tapasa i plata, ali će okuse prilagoditi godišnjem dobu i zahtjevima gostiju. Upravo pripremaju sezonu na Hvaru, koja je dosta zahtjevna jer u tamošnje restorane, pa i u Red red wine bar dolaze probirljivi gosti kojima treba prilagoditi jela.
U Draginim i Lukinim gastro uradcima može se uživati svakoga dana od 17 do 2 sata iza ponoći. No, za petak i subotu su potrebne rezervacije. Osim toga, u Red red wine baru promoviraju se mladi ulični svirači koji sviraju za svoj gušt i zabavljaju goste.
Poslovna suradnja oca i sina
Prvi wine bar Bruno Elezović je otvorio na Hvaru i to nakon što je sustav koktel barova otišao u zaborav. Ljudi su tražili nešto novo, a idealnim se pokazao wine bar u kojem ljudi svih generacija mogu kvalitetno provesti vrijeme te se ujedno i dobro zabaviti. Uz čašu vina i neku finu gastronomsku deliciju, pravi je užitak provesti vrijeme s prijateljima ili dragim ljudima. Nakon Hvara, Bruno je otvorio i wine bar u Zagrebu jer je sa sinom htio ostvariti poslovnu suradnju i kvalitetno provesti vrijeme. Nije želio da Luka ode na rad u inozemstvo.
Zagrebački Red red wine bar, oku i tijelu je ugodno uređen prostor. Iako ne velike površine, idealno je mjesto za provesti nekoliko sati u razgovoru ili opuštanju. Na zidovima se nalaze memorabilije – slike poznatog rock kritičara Dražena Vrdoljaka sa zvijezdama kao što su Fats Domino, David Bowie, Sting i Ray Charles...