gastro postao
Najčešće se poslužuju s javorovim sirupom, maslacem ili voćem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 493
Potrebno vam je
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2.50 mala žlica prašak za pecivo
- 3 žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica sol
- 2 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica maslac, neslani
Priprema
- Zajedno prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. U posebnoj posudi izmiješajte jaja i 1 i pol šalicu mlijeka te ju dodajte prosijanom brašnu i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka.
- Umiješajte topljeni maslac. Ako je tijesto pregusto, dodajte malo mlijeka. Palačinke pecite na tavi manjeg promjera koju ste prethodno namastili.
- Za svaku palačinku potrebno je ¼ šalice smjese.
- Palačinku pecite dok smjesa ne postane mjehurasta, pomalo suha na krajevima i lagano smeđa na dnu te ju okrenite na drugu stranu.