gastro postao
Umak od jabuka izvanredno se uklapa u mnoštvo slanih i slatkih kombinacija.
Čak i ako nisi ljubitelj recepata s mesom i voćem, domaći umak od jabuke poslužit će u pripremi deserata. Uvijek ga možeš ubaciti u muffine, premazati sočne biskvite ili napuniti palačinke!
Ovog ti puta donosimo brzinski recept za popularni applesauce bez šećera, čija priprema traje 20-ak minuta.
Sastojci:
- 5 većih jabuka
- 150 ml vode
- 1 žlica limunova soka
- ½ žličice cimeta
Priprema:
- Oguli jabuke i nareži ih na male kockice.
- U dublju posudu ubaci jabuke, vodu i limunov sok. Pričekaj za voda zavrije, a potom smanji vatru, poklopi i kuhaj 15-ak minuta. Ugasi kad jabuke omekšaju.
- Dodaj cimetom i izmiksaj. Ako ipak više voliš komadiće jabuke, zgnječi vilicom.
Uživaj!