Recepti 27. ožujka 2016.

Aromatična punjena jaja

Punjena jaja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Moderan pristup pripremi tvrdo kuhanih jaja, idealan za primjenu na današnji dan

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 6 kom kuhano jaje
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica majoneza
  • 1.50 mala žlica senf
  • 2 žlica celer, list
  • 4 žlica estragon
  • 1 žlica kapari
  • 2 mala žlica ljutika

Priprema

  1. Uklonite ljusku jajeta te prerežite po dužini.
  2. Žumanjke stavite u malu posudu i izdrobite sa vilicom. Dodajte maslinovo ulje, majonezu i senf. Dodajte nasjeckane celer, estragon, kapare i luk kozjak. Zasolite i popaprite po ukusu.
  3. Napunite bjelanjak smjesom i ukrasite celerom.
  4. Možete pripremiti do 4 sata prije piknika, lagano prekrijte i stavite u hladnjak
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.