Recepti 03. listopada 2014.

Aromatični odrezak

Aromatični-odrezak
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirani odrezak vrlo je jednostavan za pripremu, a izvući će ono najbolje iz mesa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 272

Potrebno vam je

  • 6 kom juneći ramstek
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica slatka paprika
  • 0.50 prstohvat majčina dušica
  • 0.50 prstohvat kadulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Pomiješajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, majčinu dušicu, kadulju, sol, papar i obje vrste šećera. Tom mješavinom premažite odreske i ostavite ih barem 30 minuta u hladnjaku.jačinu pečenja odreska možete provjeriti jednostavnim pritiskom kuhačom na meso. Krvavi odrezak popuštatće pod pritiskom, a srednje krvavi nešto manje. Meso će biti sočnije ako ga tijekom pečenja premažete s malo maslaca.
  2. Odreske prije pečenja premažite maslinovim uljem pa ispecite na roštilju ili grill-tavi.
  3. Poslužite ih sa začinjenom salatom od nasjeckane rajčice, maslina i zelenom salatom ili nekom drugom salatom ili prilogom po izboru.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.