gastro postao
Marinirani odrezak vrlo je jednostavan za pripremu, a izvući će ono najbolje iz mesa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 272
Potrebno vam je
- 6 kom juneći ramstek
- 1 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica slatka paprika
- 0.50 prstohvat majčina dušica
- 0.50 prstohvat kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Pomiješajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, majčinu dušicu, kadulju,
sol, papar i obje vrste šećera. Tom mješavinom premažite odreske i ostavite ih barem 30 minuta u hladnjaku.
jačinu pečenja odreska možete provjeriti jednostavnim pritiskom kuhačom na meso. Krvavi odrezak popuštatće pod pritiskom, a srednje krvavi nešto manje. Meso će biti sočnije ako ga tijekom pečenja premažete s malo maslaca.
- Odreske prije pečenja premažite maslinovim uljem pa ispecite na roštilju ili grill-tavi.
- Poslužite ih sa začinjenom salatom od nasjeckane rajčice, maslina i zelenom salatom ili nekom drugom salatom ili prilogom po izboru.
Izvor Skuhatćute