gastro postao
Hladetina kako su je jeli naši stari.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 800 g jezik
- 3.50 l voda
- 0.50 kom čili papričica,sušena
- 4 kom papar u zrnu
- 1 kom luk ,crveni
- peršin, list
- sol
Priprema
- Kuhajte goveđi jezik s kostima u loncu s vodom. Kad voda zakipi, pokupite i bacite pjenu s vrha, stavite luk i začine te neka kuha oko dva sata.
- Nakon toga izvadite jezik, ogulite mu kožu i vratite u lonac pa kuhajte sve poklopljeno još sat vremena na laganoj vatri.
- Izvadite kuhani jezik, narežite ga na ploške i procijedite juhu kroz cjedilo ili gazu. Ostavite hladetinu neko vrijeme dok se juha napola ne stisne.
- U kalup za hladetinu posložite sjeckani peršin, dolijte malo prohlađene i stisnute hladetine, posložite naokolo ploške narezanog jezika i zalijte preostalom juhom.
- Stavite u hladnjak preko noći da se dobro stisne.
Izvor Skuhatćute