Recepti 13. listopada 2014.

Aspik od goveđeg jezika

Aspik-od-goveđeg-jezika
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladetina kako su je jeli naši stari.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 318

Potrebno vam je

  • 800 g jezik
  • 3.50 l voda
  • 0.50 kom čili papričica,sušena
  • 4 kom papar u zrnu
  • 1 kom luk ,crveni
  • peršin, list
  • sol

Priprema

  1. Kuhajte goveđi jezik s kostima u loncu s vodom. Kad voda zakipi, pokupite i bacite pjenu s vrha, stavite luk i začine te neka kuha oko dva sata.
  2. Nakon toga izvadite jezik, ogulite mu kožu i vratite u lonac pa kuhajte sve poklopljeno još sat vremena na laganoj vatri.
  3. Izvadite kuhani jezik, narežite ga na ploške i procijedite juhu kroz cjedilo ili gazu. Ostavite hladetinu neko vrijeme dok se juha napola ne stisne.
  4. U kalup za hladetinu posložite sjeckani peršin, dolijte malo prohlađene i stisnute hladetine, posložite naokolo ploške narezanog jezika i zalijte preostalom juhom.
  5. Stavite u hladnjak preko noći da se dobro stisne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.