gastro postao
Još jedan odličan recept za baklavu, ovaj put u obliku rolica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 89
Sirup
- 330 g šećer, kristal
- 180 ml voda
- 2 žlica limunov sok
Ostalo
- 8 kom tijesto za baklavu
- 100 g bijela čokolada
- 50 g maslac, slani
- 80 g bademi, prženi
- 80 g orah, sirovi
Priprema
- Izlomljenu čokoladu pomiješajte s nasjeckanim prženim orasima i bademima. Otopite maslac.
- Svaku koru podijelite na četiri dijela. Uzmite dio, premažite ga maslacem, stavite drugi dio kore preko pa opet premažite maslacem. Na kraći rub stavite po žlicu nadjeva. Savijte krajeve dužih stranica oko centimetar prema unutra i zarolajte. Stavite rolice u namašćenu posudu.
- Rolice premažite maslacem. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta dok ne porumene. ostavite da se ohlade.
- Topite šećer u vodi na laganoj vatri, dodajte kardamom pa pojačajte vatru. Kad provrije, smanjite na srednju temperaturu i kuhajte pet minuta. Na kraju umiješajte dvije žlice limunova soka. Sirupom prelijte ohlađene rolice.
Izvor Skuhatćute