Recepti 13. listopada 2014.

Baklava-rolice s orasima, bademima i bijelom čokoladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan odličan recept za baklavu, ovaj put u obliku rolica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 89

Sirup

  • 330 g šećer, kristal
  • 180 ml voda
  • 2 žlica limunov sok

Ostalo

  • 8 kom tijesto za baklavu
  • 100 g bijela čokolada
  • 50 g maslac, slani
  • 80 g bademi, prženi
  • 80 g orah, sirovi

Priprema

  1. Izlomljenu čokoladu pomiješajte s nasjeckanim prženim orasima i bademima. Otopite maslac.
  2. Svaku koru podijelite na četiri dijela. Uzmite dio, premažite ga maslacem, stavite drugi dio kore preko pa opet premažite maslacem. Na kraći rub stavite po žlicu nadjeva. Savijte krajeve dužih stranica oko centimetar prema unutra i zarolajte. Stavite rolice u namašćenu posudu.
  3. Rolice premažite maslacem. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta dok ne porumene. ostavite da se ohlade.
  4. Topite šećer u vodi na laganoj vatri, dodajte kardamom pa pojačajte vatru. Kad provrije, smanjite na srednju temperaturu i kuhajte pet minuta. Na kraju umiješajte dvije žlice limunova soka. Sirupom prelijte ohlađene rolice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.