gastro postao
Zasladite hladne dane ovim sjajnim receptom... Pa onda u šetnju!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 409
Nadjev
- 200 g orah, suhi
- 1 prstohvat klinčići u prahu
- 150 g čokolada
- muškatni oraščić
Sirup
- 300 g šećer, kristal
- 5 dl voda
- 0.50 dl limunov sok
- vanilin šećer
Potrebno vam je
- 8 list tijesto za savijače
Priprema
- Lim za pečenje prelijte rastopljenim maslacem i složite na dno 45 listova tankog tijesta, koje ste izrezali prema veličini lima. Svaki list tijesta poškropite rastopljenim maslacem. Ostale listove slažite redom i svaki posipajte mješavinom mljevenih oraha, ribane čokolade i muškatnog oraščića u prahu. Svaki put poškropite maslacem.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadjev. Na vrh posložite 34 lista. Prije pečenja tijesto izrežite oštrim nožem u oblik romba.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav nadjev. Na vrh posložite 34 lista. Prije pečenja tijesto izrežite oštrim nožem u oblikPrelijte preostalim maslacem i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C, oko 2530 minuta, dok baklave ne postanu zlatnožute. Za to vrijeme prokuhajte šećer, vanilin šećer i vodu, a kad zavrije i šećer se rastopi umiješajte limunov sok.