gastro postao
Palačinke s Nutellom i bananama... mmm, tko to ne voli? Tu klasičnu kombinaciju odlučila sam pretvoriti u sočne i mekane muffine. No željela sam da budu zaista puni okusa pa sam dodala i bogati, tamni kakao i komadiće čokolade koji otopljeni predstavljaju dobrodošlo iznenađenje u svakom zalogaju. Ovi su muffini prozračni, mekani i neizmjerno ukusni i sigurno će pronaći svoje mjesto u vašoj tekici s receptima.
P.S. Umjesto Nutelle možete koristiti bilo koji namaz na bazi kakaa i lješnjaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 190
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 80 g šećer, kristal
- 150 g jogurt (3.2% masti)
- 50 ml ulje suncokretovo
- 1 kom vanilin šećer
- 1 prstohvat sol
- 70 g čokoladni namaz "nutela"
- 1 kom banane
- 0.50 žličica soda bikarbona
- 10 g kakao u prahu, nezašećereni
- 150 g glatko brašno
- 50 g čokolada
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za muffine obložite košaricama.
- Jaja, šećer, vanilin šećer i sol dobro pomiješajte pjenjačom.
- Dodajte im jogurt i ulje, promiješajte pa umiješajte i Nutellu te zgnječenu zrelu bananu.
- Dobro ujedinite prije dodavanja suhih sastojaka - sode, kakaa, brašna i čokolade koju ste prethodno isjeckali. Promiješajte tek toliko da se smjesa ujedini.
- Smjesu sipajte u košarice do 2/3 visine jer će dosta narasti.
- Pecite oko 20 min, tj. dok čačkalica ubodena u sredinu muffina ne izađe čista.