gastro postao
Lakša verzija pripreme beze torte
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 240
Kore
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 50 g badem, oljušteni suhi
Potrebno vam je
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom mahuna vanilije
- 40 g šećer, kristal
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica kukuruzni škrob
- 100 g namaz od lješnjaka
- 150 g maslac, slani
- 100 ml vrhnje za šlag
- 10 g vanilin šećer
Priprema
- Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Umiksajte šećer.
- Na tri lima za pečenje stavite pek-papir i iscrtajte krugove promjera 20 cm. Šaum istisnite unutar nacrtanih krugova.
- Bademe tostirajte na suhoj tavi na laganoj vatri. Grubo ih nasjeckajte i pospite po svakoj kori. Kore sušite oko tri sata na 100°c.
- Mlijeko, mahune vanilije i šećer zakuhajte. Dio vrelog mlijeka dodajte žumanjcima, umutite i umiješajte gustin. Ovu smjesu umutite u vrelo mlijeko i kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok se ne zgusne.
- Površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Maslac izmiksajte pa u njega umiksajte nugat namaz. Zatim sjedinite s ohlađenom kremom.
- Vrhnje za šlag izmiksajte s vanilin šećerom i istisnite po gornjoj kori. Možete dodatno ukrasiti sjeckanim bademima ili naribanom čokoladom.
Izvor Skuhatćute