Recepti 03. listopada 2014.

Beze-torta s nugatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Lakša verzija pripreme beze torte

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 240

Kore

  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 50 g badem, oljušteni suhi

Potrebno vam je

  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 40 g šećer, kristal
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica kukuruzni škrob
  • 100 g namaz od lješnjaka
  • 150 g maslac, slani
  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Umiksajte šećer.
  2. Na tri lima za pečenje stavite pek-papir i iscrtajte krugove promjera 20 cm. Šaum istisnite unutar nacrtanih krugova.
  3. Bademe tostirajte na suhoj tavi na laganoj vatri. Grubo ih nasjeckajte i pospite po svakoj kori. Kore sušite oko tri sata na 100°c.
  4. Mlijeko, mahune vanilije i šećer zakuhajte. Dio vrelog mlijeka dodajte žumanjcima, umutite i umiješajte gustin. Ovu smjesu umutite u vrelo mlijeko i kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok se ne zgusne.
  5. Površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  6. Maslac izmiksajte pa u njega umiksajte nugat namaz. Zatim sjedinite s ohlađenom kremom.
  7. Vrhnje za šlag izmiksajte s vanilin šećerom i istisnite po gornjoj kori. Možete dodatno ukrasiti sjeckanim bademima ili naribanom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.