gastro postao
Ovi zdravi makrobiotički roščići su najprikladniji za zimske blagdane
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 563
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 4 mala žlica aru prah
- 1 prstohvat sol
- 0.33 šalica agavin sirup
- 4 žlica ulje kukuruzno
- 1 mala žlica vanilija u prahu
Priprema
- Pomiješajte brašno, aru prah i ½ šalice mljevenih badema s prstohvatom soli i praškom za pecivo.
- U drugoj posudi pomiješajte sirup od agave ili rižin slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese.
- Dobro pomiješajte da dobijete tijesto. Ostavite da odstoji 1 sat u hladnjaku.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Na tepsiju stavite masni papir.
- Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema narezanih na četvrtine.
- Poslažite ih na tepsiju pa pecite 7-10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti.
- Premažite roščiće agavinim sirupom ili sladom i ostavite da se ohlade.