Recepti 13. listopada 2014.

Blagdanski roščići s bademima

Blagdanski roščići s bademima
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi zdravi makrobiotički roščići su najprikladniji za zimske blagdane

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 563

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 4 mala žlica aru prah
  • 1 prstohvat sol
  • 0.33 šalica agavin sirup
  • 4 žlica ulje kukuruzno
  • 1 mala žlica vanilija u prahu

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, aru prah i ½ šalice mljevenih badema s prstohvatom soli i praškom za pecivo.
  2. U drugoj posudi pomiješajte sirup od agave ili rižin slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese.
  3. Dobro pomiješajte da dobijete tijesto. Ostavite da odstoji 1 sat u hladnjaku.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na tepsiju stavite masni papir.
  5. Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema narezanih na četvrtine.
  6. Poslažite ih na tepsiju pa pecite 7-10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti.
  7. Premažite roščiće agavinim sirupom ili sladom i ostavite da se ohlade.

Izvor "Zima", Jadranka Boban Pejić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.