gastro postao
Recept za blondies dolazi nam iz kuhinje chefa Rudolpha van Veena
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 953
Potrebno vam je
- 200 g bijela čokolada
- 170 g maslac, neslani
- 1 kom vanilija, štapić
- 4 kom jaje kokošje
- 75 g mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g šećer, kristal
- sol
- 300 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom prašak za pecivo
- 70 g orah, sirovi
Priprema
- Rastopite bijelu čokoladu i umiješajte omekšani maslac. Razrežite mahunu vanilije i sastružite unutrašnjost. Miksajte jaja s mlijekom, šećerom, solju i vanilijom. Sjedinite s čokoladnom smjesom, a zatim i smeđim šećerom, brašnom te orasima.
- Ulijte u namašćen i pobrašnjen lim te pecite oko 45 minuta na 180°C. Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Izvor Skuhatćute