Recepti 20. siječnja 2018.

Bloody Mary - crveni koktel koji morate isprobati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što je riječ o sjajnom koktelu, Bloody Mary je ujedno i sjajan lijek za mamurluk i genijalna izlika da alkohol poslužite kao prvi napitak u danu.

Iako se mnogima ne sviđa ideja ispijanja soka od rajčice s alkoholom, ovaj je napitak zapravo genijalno rješenje za mamurna jutra, a nitko vam neće zamjeriti pripremite li ga kao prvi napitak u danu. Naime, osim manjeg postotka alkohola koji ulazi u ovaj koktel, tu je još i pravo malo bogatstvo začina koji ga čine upravo ovakvim kakav je - najpoznatijim koktelom na svijetu.

 

Možda vas zanima... Crveni koktel: 5 minuta i 3 sastojaka Recepti

 

Klasičan recept za najcrveniji koktel donosimo vam u nastavku, a vi ga sami možete nadograditi dodacima poput piva, slanine, krastavaca ili čak malih zalogajčića uz koje će se složiti upravo idealno. U nekim se prilikama poslužuje i uz škamp na ražnjiću ili čak mini burgere.

 

Koktel Možda vas zanima... Zimski kokteli kojima nećete moći odoljeti Recepti

 

Sastojke možete ubaciti u blender te ih povezati na taj način, no dovoljno će biti tek lagano mućkanje svih sastojaka koje zatim možete poslužiti uz kockice lede i obaveznu zelenu stabljiku celera. Naravno, ljutinu koktela prilagodite vlastitom ukusu. 

 

Možda vas zanima... Najbolji kokteli piju se u londonskom Dandelyanu Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • Pola limuna ili limete
  • 30 ml votke
  • 60 ml soka od rajčice
  • Malo tabasca
  • 2 žličice hrena
  • Sol
  • Prstohvat sušenog celera
  • Prstohvat dimljene paprike
  • Prstohvat papra
  • Stabljika celera

Priprema:

  1. Pomiješajte sol i celer u prahu.
  2. Rubove čaše u kojoj ćete poslužiti koktel premažite komadićem limuna ili limete, a zatim u taj rub utrljajte sol od celera.
  3. Čašu napunite ledom, a u posebnoj čaši pomiješajte votku, sok od rajčice, tabasco, hren, dimljenu papriku i papar, ubacite i komadić limuna, pa sve dobro pomiješajte.
  4. Prebacite u čašu s ledom, zataknite stabljiku celera i poslužite.

Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.