Iako se mnogima ne sviđa ideja ispijanja soka od rajčice s alkoholom, ovaj je napitak zapravo genijalno rješenje za mamurna jutra, a nitko vam neće zamjeriti pripremite li ga kao prvi napitak u danu. Naime, osim manjeg postotka alkohola koji ulazi u ovaj koktel, tu je još i pravo malo bogatstvo začina koji ga čine upravo ovakvim kakav je - najpoznatijim koktelom na svijetu.
Klasičan recept za najcrveniji koktel donosimo vam u nastavku, a vi ga sami možete nadograditi dodacima poput piva, slanine, krastavaca ili čak malih zalogajčića uz koje će se složiti upravo idealno. U nekim se prilikama poslužuje i uz škamp na ražnjiću ili čak mini burgere.
Sastojke možete ubaciti u blender te ih povezati na taj način, no dovoljno će biti tek lagano mućkanje svih sastojaka koje zatim možete poslužiti uz kockice lede i obaveznu zelenu stabljiku celera. Naravno, ljutinu koktela prilagodite vlastitom ukusu.
Potrebno vam je:
- Pola limuna ili limete
- 30 ml votke
- 60 ml soka od rajčice
- Malo tabasca
- 2 žličice hrena
- Sol
- Prstohvat sušenog celera
- Prstohvat dimljene paprike
- Prstohvat papra
- Stabljika celera
Priprema:
- Pomiješajte sol i celer u prahu.
- Rubove čaše u kojoj ćete poslužiti koktel premažite komadićem limuna ili limete, a zatim u taj rub utrljajte sol od celera.
- Čašu napunite ledom, a u posebnoj čaši pomiješajte votku, sok od rajčice, tabasco, hren, dimljenu papriku i papar, ubacite i komadić limuna, pa sve dobro pomiješajte.
- Prebacite u čašu s ledom, zataknite stabljiku celera i poslužite.
Živjeli!