Recepti 569 prikaza 03. prosinca 2016.

Bolje ne može: Kobasice u tijestu od piva

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena grickalica za druženje s prijateljima ili opuštanje uz kakav dobar film. Kobasice i pivo, bolje stvarno ne može!

Spojite dvije vrste okusa koje se već savršeno nadopunjuju i pretvorite ih u ukusno jelo koje ćete naporsto obožavati. Pripremite gusto tijesto od piva, ubacite kobasice, a zatim ih pržite u dubokom ulju. Jedino što vam je još preostalo je uživati u hrskavim zalogajima koje možete poslužiti uz senf, kečap ili majonezu. Kobasice možete nabosti na štapiće za ražnjiće pa ih na taj način umočiti u smjesu i pržiti. Takvim ćete postupkom dobiti grickalicu nalik na popularni amerčki corn dog.

Potrebno vam je:

  • 4 kobasice
  • 150 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 200 ml piva
  • Ulje
  • Sol

Priprema:

  1. Kobasice najprije skuhajte pa ih narežite na manje komadiće.
  2. Svaki komadić uvaljajte u brašno.
  3. Ostatak brašna ubacite u zdjelu, dodajte prašak za pecivo, jaje i sol.
  4. Na kraju dodajte pivo i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, gušću od one za palačinke.
  5. Umočite kobasice u smjesu i pržite ih u dubokom ulju.
  6. Poslužite toplo uz umak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.