gastro postao
Savršena grickalica za druženje s prijateljima ili opuštanje uz kakav dobar film. Kobasice i pivo, bolje stvarno ne može!
Spojite dvije vrste okusa koje se već savršeno nadopunjuju i pretvorite ih u ukusno jelo koje ćete naporsto obožavati. Pripremite gusto tijesto od piva, ubacite kobasice, a zatim ih pržite u dubokom ulju. Jedino što vam je još preostalo je uživati u hrskavim zalogajima koje možete poslužiti uz senf, kečap ili majonezu. Kobasice možete nabosti na štapiće za ražnjiće pa ih na taj način umočiti u smjesu i pržiti. Takvim ćete postupkom dobiti grickalicu nalik na popularni amerčki corn dog.
Potrebno vam je:
- 4 kobasice
- 150 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 200 ml piva
- Ulje
- Sol
Priprema:
- Kobasice najprije skuhajte pa ih narežite na manje komadiće.
- Svaki komadić uvaljajte u brašno.
- Ostatak brašna ubacite u zdjelu, dodajte prašak za pecivo, jaje i sol.
- Na kraju dodajte pivo i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, gušću od one za palačinke.
- Umočite kobasice u smjesu i pržite ih u dubokom ulju.
- Poslužite toplo uz umak.
Dobar tek!