Recepti 03. listopada 2014.

Božićna ledena torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Torta koju ne morate peći u pećnici gotova je za pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 94

Potrebno vam je

  • 400 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 75 g tamna čokolada
  • 50 g čokolada, mliječna
  • 2 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 2 mala žlica kardamon u prahu
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • čokolada za kuhanje
  • klinčići u prahu
  • 2 žlica začin za kekse speculaas
  • 200 g keksi od badema

Priprema

  1. Vrhnje istucite dok ne postane čvrsto, a žumanjke i šećer u prahu pjenasto umutite. Čokoladu natrgajte na komadiće i otopite u smjesi od jaja na pari. Umiješajte začine za kekse.
  2. Kremu od jaja malo ohladite te umiješajte vrhnje. Smjesom napunite okrugli lim za pečenje. Poklopite i stavite na dva sata u zamrzivač.
  3. Kekse sitno izmrvite u plastičnoj vrećici. Stavite ih u zdjelu i natopite narančinim sokom. Tom smjesom premažite smrznutu tortu. Vratite je u zamrzivač na još četiri sata. Prije posluživanja oblik nakratko uronite u vruću vodu, tortu stavite na pladanj i ukrasite ribanom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.