gastro postao
Torta koju ne morate peći u pećnici gotova je za pola sata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 94
Potrebno vam je
- 400 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica šećer, u prahu
- 75 g tamna čokolada
- 50 g čokolada, mliječna
- 2 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 2 mala žlica kardamon u prahu
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- čokolada za kuhanje
- klinčići u prahu
- 2 žlica začin za kekse speculaas
- 200 g keksi od badema
Priprema
- Vrhnje istucite dok ne postane čvrsto, a žumanjke i šećer u prahu pjenasto umutite. Čokoladu natrgajte na komadiće i otopite u smjesi od jaja na pari. Umiješajte začine za kekse.
- Kremu od jaja malo ohladite te umiješajte vrhnje. Smjesom napunite okrugli lim za pečenje. Poklopite i stavite na dva sata u zamrzivač.
- Kekse sitno izmrvite u plastičnoj vrećici. Stavite ih u zdjelu i natopite narančinim sokom. Tom smjesom premažite smrznutu tortu. Vratite je u zamrzivač na još četiri sata. Prije posluživanja oblik nakratko uronite u vruću vodu, tortu stavite na pladanj i ukrasite ribanom čokoladom.
Izvor Skuhatćute