Recepti 13. listopada 2014.

Brownie kolačići

Brownie kolačići
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za uživanje u gomili slatkih i prozračnih slastica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 60

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 29

Tijesto

  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 na vrh noža sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 130 g šećer, kristal
  • 1 žlica nescafé espresso
  • 30 g maslac, neslani
  • 200 g nestlé dessert corsé
  • 100 g nestlé dessert noir čokolada

Krema od mascarponea

  • 125 g mascarpone
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 0.50 kom mahuna vanilije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C.
  2. Obložite 2 lima masnim papirom.
  3. Za tijesto - pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  4. Mikserom tucite jaja, dodajte šećer i kavu i dalje tucite dok nisu gusti, oko 15 minuta.
  5. Rastopite na pari čokoladu zajedno s maslacem. Promiješajte.
  6. Umiješajte čokoladnu smjesu u jaja, dodajte brašno i lagano miješajte dok više nema vidljivih grudica brašna; umiješajte nasjeckanu čokoladu.
  7. Ako je smjesa vrlo rijetka, ostavite da odstoji oko 5 minuta i malo se stisne.
  8. Stavljajte po žličicu smjese na masni papir, s par centimetara razmaka, i pecite dok se ne napuhnu i malo napuknu, oko 8-9 minuta; ohladite na rešetki.
  9. Kolačiće možete jesti same ili napraviti od njih male sendviče s kremom od mascarponea.
  10. Za kremu od mascarponea - Istucite slatko vrhnje sa šećerom i ostruganim sjemenkama iz vanilijinog štapića u mekani šlag i umiješajte u mascarpone.
  11. Stavite pola žličice na jedan kolačić i poklopite drugim.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.