gastro postao
Jednostavan recept za uživanje u gomili slatkih i prozračnih slastica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 60
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 29
Tijesto
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 0.25 mala žlica prašak za pecivo
- 1 na vrh noža sol
- 2 kom jaje kokošje
- 130 g šećer, kristal
- 1 žlica nescafé espresso
- 30 g maslac, neslani
- 200 g nestlé dessert corsé
- 100 g nestlé dessert noir čokolada
Krema od mascarponea
- 125 g mascarpone
- 2 žlica šećer, u prahu
- 100 ml vrhnje za šlag
- 0.50 kom mahuna vanilije
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C.
- Obložite 2 lima masnim papirom.
- Za tijesto - pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- Mikserom tucite jaja, dodajte šećer i kavu i dalje tucite dok nisu gusti, oko 15 minuta.
- Rastopite na pari čokoladu zajedno s maslacem. Promiješajte.
- Umiješajte čokoladnu smjesu u jaja, dodajte brašno i lagano miješajte dok više nema vidljivih grudica brašna; umiješajte nasjeckanu čokoladu.
- Ako je smjesa vrlo rijetka, ostavite da odstoji oko 5 minuta i malo se stisne.
- Stavljajte po žličicu smjese na masni papir, s par centimetara razmaka, i pecite dok se ne napuhnu i malo napuknu, oko 8-9 minuta; ohladite na rešetki.
- Kolačiće možete jesti same ili napraviti od njih male sendviče s kremom od mascarponea.
- Za kremu od mascarponea - Istucite slatko vrhnje sa šećerom i ostruganim sjemenkama iz vanilijinog štapića u mekani šlag i umiješajte u mascarpone.
- Stavite pola žličice na jedan kolačić i poklopite drugim.