gastro postao
Danas postoji bezbroj kombinacija pripremanja bruschetta. Ako volite grašak, isprobajte i ovu verziju.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 153
Potrebno vam je
- 450 g grašak zeleni, u zrnu
- 65 ml ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- francuski kruh
Priprema
- Kuhajte grašak u slanoj vodi dok ne postane jako mekan. Procijedite ga i još vrućeg izmiksajte u gustu kremu.
- Dodajte mu maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, papra i soli prema potrebi te žlicu vrhnja. Sve dobro promiješajte i namazom premažite ploške kruha prepržene u zagrijanoj pećnici na 200°c.
- Ostane li vam guste kreme od graška, stavite je u hladnjak i sutradan je možete iskoristiti za krem-juhu. Na ulju prepržite žlicu, dvije brašna, zalijte povrtnom juhom ili vodom u kojoj ste otopili povrtnu kocku. Dodajte ostatke namaza od graška i pustite neka juha zavrije. Poslužite je s kockicama preprženoga kruha.
Izvor Skuhatćute