gastro postao
Ovo je jedan od onih sočnih kolača koji, uz malo volje, može napraviti baš svatko!
Ljubiteljima slasnih, a tako jednostavnih kolača sigurno će se svidjeti ovaj spoj ukusnog biskvita i trešanja. Ovaj slastan i sočan kolač s trešnjama izvrsno će pasati uz popodnevnu kavicu.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 180 g šećera
- 2 jogurta (čvrsta)
- 125 g otopljenog maslaca
- 50 ml mlijeka
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 500 g trešanja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Trešnje očistite od koštica te pospite jednom vrećicom vanilin šećera.
- Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje pola količine šećera.
- Žumanjke miješajte s preostalim šećerom i vanilin šećerom, dodajte jogurt, otopljeni maslac i brašno s praškom za pecivo.
- Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćeni i pobrašnjeni kalup i po vrhu poslažite trešnje.
- Pecite pola sata na 180 stupnjeva.
- Ohlađeno izrežite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!