Laganu salatu dodatno začinite svježim biljem, pa u kombinaciju ubacite i filete lososa. Fina, zasitna i osvježavajuća salata gotova je za tren!
Želite li uživati u zdravim, laganim, ali zasitnim obrocima, ova salata s lososom, kus kusom i sezonskim povrćem bit će pun pogodak. Najvažnije je da kod pečenja ne presušite losos, a zatim da sve skupa dobro začinite. Fino, sočno meso i svježa salata ostatak posla sljubljivanja okusa obavit će sami.
Potrebno vam je:
- 2 fileta lososa
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 šalica kus kusa
- 300 ml temeljca ili vode
- Rajčica
- Slanutak iz konzerve ili kuhan dan ranije
- Lisnata salata po izboru
Postupak pripreme:
- Pripremite marinadu od maslinovog ulja, bosiljka i limunovog soka.
- Filete lososa posolite i popaprite pa stavite u marinadu na 30 min.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Svaki odrezak lososa posebno stavite na veći komad folije, prelijte s 2 žlice marinade i zamotajte tako da se marinada ne izlije iz folije.
- Pecite oko 20 minuta do pola sata.
- Rajčicu nasjeckajte, a salatu operite.
- Kus kusu dodajte vodu ili temeljac, poklopite pa pustite da upije.
- Stavite ga na dno posude, začinite soli, paprom i maslinovim uljem, pa dodajte povrće, slanutak i ribu.
- Pospite s ostatkom bosiljka, začinite po želji.
Dobar tek!