Recepti 26. lipnja 2019.

Brza i lagana salata s pečenim lososom

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Laganu salatu dodatno začinite svježim biljem, pa u kombinaciju ubacite i filete lososa. Fina, zasitna i osvježavajuća salata gotova je za tren!

Želite li uživati u zdravim, laganim, ali zasitnim obrocima, ova salata s lososom, kus kusom i sezonskim povrćem bit će pun pogodak. Najvažnije je da kod pečenja ne presušite losos, a zatim da sve skupa dobro začinite. Fino, sočno meso i svježa salata ostatak posla sljubljivanja okusa obavit će sami.

 

Možda vas zanima... Sendvič s lososom - otkrijte zašto ga obožavaju baš svi! Recepti Možda vas zanima... Rolice od palačinki i lososa obožavaju baš svi Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 2 fileta lososa
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 šalica kus kusa
  • 300 ml temeljca ili vode
  • Rajčica
  • Slanutak iz konzerve ili kuhan dan ranije
  • Lisnata salata po izboru

Postupak pripreme:

  1. Pripremite marinadu od maslinovog ulja, bosiljka i limunovog soka.
  2. Filete lososa posolite i popaprite pa stavite u marinadu na 30 min.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  4. Svaki odrezak lososa posebno stavite na veći komad folije, prelijte s 2 žlice marinade i zamotajte tako da se marinada ne izlije iz folije.
  5. Pecite oko 20 minuta do pola sata.
  6. Rajčicu nasjeckajte, a salatu operite.
  7. Kus kusu dodajte vodu ili temeljac, poklopite pa pustite da upije.
  8. Stavite ga na dno posude, začinite soli, paprom i maslinovim uljem, pa dodajte povrće, slanutak i ribu.
  9. Pospite s ostatkom bosiljka, začinite po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.