gastro postao
Umjesto uobičajenim slatkišima, danas se zasladite finim, zdravim i orašastim domaćim slatkišem od pistacija.
Pistacije, zobene pahuljice, med i maslinovo ulje idealan su spoj za najfinije i zdrave slatke grickalice. Pripremiti ih možete u obliku malih kockica, okruglica ili pak ih izrezivati pomoću kalupa za kekse.
Dovoljno će biti tek pomiješati sve sastojke, dodati im kokos za nove note okusa, a zatim ubaciti u pećnicu. Želite li dodatno zasladiti čitavu stvar, kada su pločice gotove, poprskajte ih javorovim sirupom ili medom i pospite komadićima pistacija.
Potrebno vam je:
- 100 g očišćenih pistacija
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 3 žlice meda ili javorovog sirupa
- 2 žlice maslinovog ulja
- Kokos
- Prstohvat soli
Priprema:
- U blender ubacite pistacije, zobene pahuljice i sol.
- Blendajte oko pola minute, dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- Dodajte med ili javorov sirup i maslinovo ulje. Trebali biste dobiti mrvičastu, ali ljepljivu smjesu.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje, dobro je utisnite prstima.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Kada ste smjesu ravnomjerno rasporedili, pospite je kokosom i ubacite u pećnicu.
- Pecite oko 12 minuta, dok kokos ne poprimi boju, a tijesto bude pečeno.
- Ohladite, a zatim režite na kocke željene veličine.
Dobar tek!