gastro postao
Mi se ne možemo zasititi keksića i svakog vikenda isprobavamo neki novi recept. Ovog nas je puta osvojila jednostavna, vedra kombinacija čokolade i šarenih bombončića.
Osim što ovi keksići zaista izgledaju privlačno i instagramično, prednost je i to što su vrlo brzo gotovi - za 20-ak minuta. Odličan su izbor za lijena popodneva, ali i dječje rođendane i kućne zabave.
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 g smeđeg šećera
- 1 jaje + 1 žumanjak
- 1 žlica mlijeka
- 2 žličice vanilije
- 220 g brašna
- 1 žličica sode
- 1 žličica praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- 120 g zobenih pahuljica
- 70 g nasjeckane čokolade
- 100 g šarenih bombončića
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje.
- Izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Dodaj cijelo jaje i žumanjak, mlijeko i ekstrakt vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu i sol.
- Sjedini obje smjese i dobro promiješaj.
- Zobene pahuljice fino samelji i dodaj u smjesu. Na kraju ubaci i nasjeckanu čokoladu.
- Oblikuj kuglice, lagano ih pritisni dlanom, rasporedi po limu s razmakom od pet centimetara i peci 9 – 10 minuta.
- Kekse izvadi i laga utisnite šarene bombončiće u svaki. Stavljaj ih naknadno kako ne bi popucali u vrućoj pećnici.
- Pričekaj da se keksi potpuno ohlade, a potom ih serviraj uz šalicu mlijeka ili kakao.
Uživaj!