Recepti 13. listopada 2014.

Brzi pijani čokoladni desert

Brzi pijani čokoladni desert
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskušajte recept Maje Kefeček i napravite slasne muffiine sa sojinim mlijekom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 367

Tijesto

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 žlica prašak za pecivo
  • kakao komadići
  • 1 prstohvat sol
  • 2 šalica sojino mlijeko
  • 0.50 šalica agavin sirup
  • 0.50 šalica ulje suncokretovo

Fila

  • 100 g tamna čokolada
  • 1 žlica margarin, soft (od biljnih ulja )

Preljev

  • 0.50 dl sojino mlijeko
  • 0.75 dl brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)

Ukras

  • tamna čokolada
  • nar
  • orah, mljeveni
  • badem, oljušteni suhi
  • kokosovo brašno

Priprema

  1. Pomiješajte posebno suhe, posebno mokre sastojke. Ulijte mokre u suhe i lagano pomiješajte.
  2. U kalup za muffine (onaj od 12 komada) stavite smjesu do pola (nek vam ostane oko pola smjese).
  3. Otopite 100 g tamne čokolade s jednom žlicom margarina i rasporedite smjesu po kalupima.
  4. Na vrh stavite ostatak prve smjese i pecite oko 35 minuta na 200 stupnjeva.
  5. Kad su gotovi prelijte sojino mlijeko s rumom ili orahovcem i pustite da se ohlade.
  6. Prije serviranja ukrasite po želji čokoladom i narom, kokosom ili mljevenim orašidima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.