gastro postao
Engleski sendviči s krastavcem jednostavni su za pripremu i idealni za dugo ljetno popodne...
Englezi se ni ljeti ne odriču svoje popodnevne šalice čaja, no ljetnim vrućinama prilagođavaju zalogajčiće. Oni skloniji slatkim verzijama biraju klasike poput torte Victoria, dok ostatak priprema osvježavajuće sendviče sa svježim krastavcem.
Iako se krastavci mogu kombinirati i s maslacem, ovog puta ti prenosimo recept za male sendviče s kremastim mascarponeom. Nareži ih na trokutiće, posluži na pladnju i uživaj u ostatku popodneva...
Sastojci:
- 5 malih krastavaca
- 1 žličica soli
- 1 štruca bijelog kruha (četvrtastog)
- 100 g mascarponea
Priprema:
- Male svježe krastavce oguli i nareži na zaista tanke ploške. Preporučujemo korištenje mandoline.
- Nareži kruh na tanke šnite ili kupi već narezan. Makni koricu s kruha, premaži šnitu tankim slojem mascarponea i posloži ploškice krastavca.
- Preklopi drugom kriškom kruha pa prepolovi na pola po dijagonali, kako bi sendviči bili trokutasti.
Ponovi postupak s ostatkom sendviča i uživaj.