gastro postao
Zavirite u špajzu, pronađite preostale staklenke džema i napravite bogate blagdanske buhtle u kojima će uživati cijela obitelj.
Nemojte zaboraviti na pahuljaste buhtle s domaćim džemom, idealne za mirne obiteljske večeri. Vjerujemo da ćete se u jednom trenutku zasititi šunke, francuske salate, jaja i hrena pa će buhtle biti odlično osvježenje u klasičnom uskrsnom jelovniku.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 30 g šećera
- 2 jaja
- 1/2 pakiranja Dr. Oetker suhog kvasca
- 40 g maslaca
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 3 dcl mlijeka
- Prstohvat soli
- 500 g džema
Priprema
- Umijesite glatko tijesto od brašna, šećera, suhog kvasca, jaja, maslaca, ulja i toplog mlijeka. Dodajte prstohvat soli i ostavite u pokrivenoj posudi sat vremena.
- Razvaljajte ga na debljinu prsta i narežite na kvadrate.
- U sredinu svake kocke staviti pekmez i pažljivo preklopite vrhove kako ništa ne bi iscurilo.
- Složite buhtle u namašćeni lim i pecite otprilike 45 minuta u pećnici na 150 do 160 stupnjeva.
Dobar tek i sretni blagdani!