gastro postao
Calzone u doslovnom prijevodu označava preklopljen. Napravljen je od tijesta i presavijen kako bi se sastojci unutar nje zgusnuli i stvarali bogatiji okus
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 680
Nadjev
- 1 kom paprika, zelena
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 200 g ricotta
- 200 g mozzarella
- 40 g parmezan
- 100 g kuhana šunka
tijesto
- 450 g pšenično brašno, bijelo
- 2 žličica suhi kvasac
- 300 ml voda
- 1 žličica sol
Priprema
- Propirjate papriku i gljive.
- Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i gljive.
- Pomiješajte brašno i kvasac ta dodajte sol. Napravite udubinu pa ulijte vodu i malo ulja.
- Zamijesite tijesto pa ostavite da se diže.
- Pećnicu zagrijte na 190C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
- Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite.
- Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje.
- Calzone premažite maslinovim uljem te pecite 25-30 minuta.
Izvor Uskrsna kuharica 24sata