Recepti 28. ožujka 2015.

Calzone

Calzone
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Calzone u doslovnom prijevodu označava preklopljen. Napravljen je od tijesta i presavijen kako bi se sastojci unutar nje zgusnuli i stvarali bogatiji okus

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 680

Nadjev

  • 1 kom paprika, zelena
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g ricotta
  • 200 g mozzarella
  • 40 g parmezan
  • 100 g kuhana šunka

tijesto

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žličica suhi kvasac
  • 300 ml voda
  • 1 žličica sol

Priprema

  1. Propirjate papriku i gljive.
  2. Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i gljive.
  3. Pomiješajte brašno i kvasac ta dodajte sol. Napravite udubinu pa ulijte vodu i malo ulja.
  4. Zamijesite tijesto pa ostavite da se diže.
  5. Pećnicu zagrijte na 190C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
  6. Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite.
  7. Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje.
  8. Calzone premažite maslinovim uljem te pecite 25-30 minuta.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.