Recepti 02. travnja 2018.

Tope se u ustima: Cannelloni sa špinatom

Cannelloni sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija tijesta i povrća koja će se zasigurno svidjeti i onima koji najviše vole mesne ručkove...

Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, špinat, parmezan i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo.

Gotovi su vrlo brzo, slasni su, a izgledaju primamljivo. Za još bržu verziju koristite kanelone koji se ne kuhaju, već ih odmah punite i pecite.

 

Salata sa špinatom i rajčicama Možda vas zanima... Dašak Italije: Salata sa sušenim rajčicama i špinatom Recepti

 

Možda vas zanima... Neodoljivi cannelloni s junetinom i gljivama Recepti

 

Potrebno vam je

  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 500 g špinata
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 3 žlice maslaca
  • 2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 šalica parmezana
  • cannelloni

Priprema:

  1. Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem.Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
  2. Rastopite maslac, umiješajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući metlicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i popaprite.
  3. Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.
  4. Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C ( plinska pećnica na 4-5 ) 20-30 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.