gastro postao
Arancini izvrsno pristaju uz ovo sočno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 810
Cannoli
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 75 g mast svinjska, nesoljena
- 40 g šećer, u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- 15 g kakao u prahu, nezašećereni
- 60 ml crno vino
- 60 g jabučni ocat
- ulje suncokretovo
Nadjev
- 1000 g ricotta
- 600 g šećer, kristal
- 1 prstohvat mljeveni cimet
- 150 g tamna čokolada
- kandirana naranča
Priprema
- Pomiješajte brašno, šećer, kakao i sol. Dodajte mast i dobro promiješajte.
- Umiješajte jaja i dobro izmiksajte smjesu.
- Ulijte vino i ocat te promiješajte kako biste dobili polumekanu smjesu.
- Umijesite je i oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Razvaljajte tijesto. Od tijesta izrežite krugove promjera desetak cm pa ih zamotajte oko valjkastih namašćenih kalupa tako da krajevi budu šuplji. Tijesto možete premazati i istučenim bjelancima.
- Pržite ih u puno ulja. Kad dobiju boju, ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru.
- Za nadjev izmiksajte šećer s ricottom. Neka odstoji sat vremena pa dodajte cimet i usitnjenu čokoladu.
- Napunite pržene canolle sa sirom i dodajte kandiranu naranču.