Recepti 13. listopada 2014.

Carpaccio od jabuka i šampinjona

Carpaccio od jabuka i šampinjona
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovo predjelo sjajno bi pasali orasi - možete ih grubo usitniti ili ostaviti u polovicama te rasporediti na gljive i jabuke

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 423

Potrebno vam je

  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 šalica oras
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Osvježavajuće ljetno predjelo pripremite tako da operete i očistite šampinjone i jabuke.
  2. Jabuke (birajte čvrste zelene kako bi nakon tretiranja marinadom i dalje ostale hrskave!) prepolovite, očistite od sjemenki i srčike te režite na fine tanke ploške. Što je ploška veća, umak će se bolje razliti i upiti u jabuku.
  3. Šampinjone također režite na ploške – što veće, to bolje. Nemojte odvajati stapke od klobuka.
  4. U zdjelici izmiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje po ukusu, svježe iscijeđeni sok jednog limuna te krupnu sol. Miješajte jako kako bi se sol otopila, a limun i maslinovo ulje proželi.
  5. Na tanjur lepezasto složite red narezanih jabuka te pokapajte umakom. Isto učinite sa šampinjonima te i njih začinite.
  6. Servirajte odmah kako voće i šampinjon ne bi potamnjeli na zraku. Po želji možete popapriti svježe mljevenim paprom.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.