gastro postao
Uz ovo predjelo sjajno bi pasali orasi - možete ih grubo usitniti ili ostaviti u polovicama te rasporediti na gljive i jabuke
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 423
Potrebno vam je
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom jabuka (cijela)
- 1 šalica oras
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Osvježavajuće ljetno predjelo pripremite tako da operete i očistite šampinjone i jabuke.
- Jabuke (birajte čvrste zelene kako bi nakon tretiranja marinadom i dalje ostale hrskave!) prepolovite, očistite od sjemenki i srčike te režite na fine tanke ploške. Što je ploška veća, umak će se bolje razliti i upiti u jabuku.
- Šampinjone također režite na ploške – što veće, to bolje. Nemojte odvajati stapke od klobuka.
- U zdjelici izmiješajte ekstra djevičansko maslinovo ulje po ukusu, svježe iscijeđeni sok jednog limuna te krupnu sol. Miješajte jako kako bi se sol otopila, a limun i maslinovo ulje proželi.
- Na tanjur lepezasto složite red narezanih jabuka te pokapajte umakom. Isto učinite sa šampinjonima te i njih začinite.
- Servirajte odmah kako voće i šampinjon ne bi potamnjeli na zraku. Po želji možete popapriti svježe mljevenim paprom.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši