Recepti 29. srpnja 2020.

Lubenica - apsolutna zvijezda ljetnog jelovnika

Recepti s lubenicom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Lubenica je spas za ljetne vrućine koje nas muče posljednjih dana...

Malo nas stvari ovih dana spašava kao sočan i osvježavajuć komad lubenice. Koristimo  je i u raznim salatama, predjelima i desertima, limunadama i koktelima. Donosimo ti četiri jednostavna recepta koja su prikladna kako za one najmlađe, tako i za one nešto starije!

 

Možda vas zanima... Voće na štapiću - idealna ljetna poslastica Recepti

 

Prvom prilikom nabavi lubenicu i baci se na izradu slasnih recepata!

Limunada s lubenicom

Blender i pet minuta tvojeg vremena potrebni su za spremanje ovog recepta. Malo limuna, i med po želji, i tvoje osvježavajuće piće je spremno! Dodaj u njega nekoliko kockica leda i malo mente te nazdravi uz bazen ili more! Živjeli!

 

Možda vas zanima... Opušteno poslijepodne uz limunadu s lubenicom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ledene lizalice od lubenice i jogurta

Iako mnogi slatkoljupci u sladoledu i ledenim lizalicama uživaju tijekom cijele godine, ljeto kao da je stvoreno za njih. Stoga svoju lubenicu zajedno s jogurtom iskoristi za pripremu istih, pričekaj da se zamrznu i uživaj u osvježenju. Iz recepta možeš izbaciti šećer kako bi dobiveni krajnji proizvod bio nešto zdraviji.

 

Možda vas zanima... Osvježi se ledenim lizalicama od lubenice Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Grilana lubenica

Nakon što probaš rashlađenu lubenicu na štapiću, limunadu od lubenice i ledene lizalice, vrijeme je i za jedan nešto topliji desert ili predjelo. Grilana lubenica svakako se mora naći na tvom ljetnom jelovniku, osobito ako ju dosad nisi probala. Iako ti na prvu možda zvuči čudno, roštilj će njenu slatkoću karamelizirati i dati joj suptilan okus dima, a tako uparena sa začinima ona postaje veoma zanimljiv prilog.

 

Možda vas zanima... Grilana lubenica kao predjelo i desert Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pijana lubenica

Za kraj smo ostavili jedno dobro poznato osvježavajuće piće, koje po potrebi može postati i voćni desert. Pijanu lubenicu pripremiti možeš samo od miksa lubenice, vina i ruma, a po želji dodati u nju možeš i drugo voće i tako joj podariti tropski izgled. 

 

Možda vas zanima... Pravo ljetno osvježenje: Pijana lubenica Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.