gastro postao
Teletina sa šampinjonima na švicarski način ukusna je i sočna
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 258
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica maslac, slani
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 600 g teletina, srednje masna
- 1.25 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 čaša vrhnje za kuhanje
- 1 mala žlica sol
- bijeli papar
Priprema
- Luk ogulite i narežite na sitne kockice. Šampinjone očistite i narežite na listiće.
- Maslac zamijesite s brašnom. Na zagrijanom ulju popržite teletinu i izvadite iz zdjele za prženje. Na istom ulju staklasto prepržite luk, dodajte šampinjone. Polijte vinom i vrhnjem i umiješajte mješavinu brašna i maslaca.
- Umak kuhajte nekoliko minuta, posolite i popaprite. Dodajte meso (teletinu narezanu na tanke ploškice ( frikando )), nakratko prokuhajte.