gastro postao
Ovakve poslastice poslužuju se uz čašu dobrog vina...
Kad su u pitanju dekadentne kakao kuglice, posla nema puno, ali treba imati malo strpljenja. Kako bi bile uredne i vrijedne fotografiranja, morat ćeš pričekati da se čokoladna smjesa dobro ohladi te se posvetiti vaganju i oblikovanju kuglica.
Dobra je vijest da ih možeš podijeliti u vrećice, staviti u zamrzivač i uživati kad god se zaželiš.
Od ovih sastojaka možeš napraviti 30-ak kuglica. U slast!
Sastojci:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
- 200 g tamne čokolade
- 25 g maslaca
- Prstohvat soli
- 3 žlice tamnog ruma
- 5 žlica kakaa u prahu
Priprema:
- Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko nasjeckane čokolade i malo soli. Pričekaj minutu do dvije, a zatim miješaj dok se ne rastopi.
- U toplu čokoladu dodaj listiće maslaca i rum. Miješaj dok se ne rastopi.
- Pokrij posudu plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
- Oblikuj kuglice od otprilike 20 g i uvaljaj ih u kakao. Položi ih na lim obložen papirom za pečenje i stavi u hladnjak na još barem pola sata.
Čuvaj u hladnjaku ili spremi u zamrzivač.