Recepti 15. listopada 2014.

Čokoladice s orašastim plodovima i grožđicama

Čokoladice-s-orašastim-plodovima-i-grožđicama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Od mljevenih keksa, maslaca i mlijeka jednostavno je napraviti podlogu za čokoladice koje je dovoljno ohladiti, a bogate čokoladne smjese od orašastih plodova povezat će se u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 477

Potrebno vam je

  • 175 g maslac, slani
  • 250 g keksi, mljeveni
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 šalica kokosovo brašno
  • 1 šalica čokolada
  • 1 šalica grožđice
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
  • 0.50 šalica lješnjak ,suhi
  • 95 ml mlijeko, kondenzirano

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°c i obložite lim (30 cm x 24 cm) papirom za pečenje. Rastopljeni maslac pomiješajte s mrvicama keksa i kakaa. Koristeći mokru lopaticu ili mokrim rukama rasporedite smjesu preko lima i pritisnite čvrsto prema dolje.
  2. Pospite kokosom, čokoladom,grožđicama, bademima i lješnjacima ravnomjerno po smjesi. Preko svega pokapajte zaslađeno kondenzirano mlijeko. Pecite oko 20-25 minuta. Dobro ohladite u hladnjaku prije rezanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.