gastro postao
Recept za čokoladnu tortu kako je priprema slavni Rudolph van Veen
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 585
Biskvit
- 300 ml voda
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 9 g sol
- 2 kom prašak za pecivo
- 1 kom vanilija, štapić
- 350 ml mlaćenica
- 90 g kakao u prahu, nezašećereni
- 130 g ulje od kikirikija
- 3 kom jaje kokošje
- 500 g šećer, kristal
Čokoladna krema
- 250 g maslac, neslani
- 300 g šećer, kristal
- 200 g tamna čokolada
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 100 g creme fraiche
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C. Voda neka proključa pa u nju umiješajte kakao u prah i pustite da se ohladi.
- Pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Izrežite mahunu vanilije i sastružite je u brašno. Dodajte mlaćenicu, ulje i jaja te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Potom umiješajte kakao s tijestom i pustite neka odstoji oko sat.
- Namažite kalup za kolače s malo maslaca pa prekrijte papirom za pečenje i dodajte tijesto. Pecite u pećnici oko 50 minuta.
- Za kremu tucite maslac sa šećerom dok ne postane pjenast. Rastopite čokoladu na pari. Dodajte preostale sastojke i pustite na vatri četiri minute. Namažite je po sredini i preko kolača.
Izvor Skuhatćute