Recepti 632 prikaza 03. listopada 2014.

Čokoladna torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za čokoladnu tortu kako je priprema slavni Rudolph van Veen

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 585

Biskvit

  • 300 ml voda
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 9 g sol
  • 2 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilija, štapić
  • 350 ml mlaćenica
  • 90 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 130 g ulje od kikirikija
  • 3 kom jaje kokošje
  • 500 g šećer, kristal

Čokoladna krema

  • 250 g maslac, neslani
  • 300 g šećer, kristal
  • 200 g tamna čokolada
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 100 g creme fraiche

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. Voda neka proključa pa u nju umiješajte kakao u prah i pustite da se ohladi.
  2. Pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Izrežite mahunu vanilije i sastružite je u brašno. Dodajte mlaćenicu, ulje i jaja te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Potom umiješajte kakao s tijestom i pustite neka odstoji oko sat.
  3. Namažite kalup za kolače s malo maslaca pa prekrijte papirom za pečenje i dodajte tijesto. Pecite u pećnici oko 50 minuta.
  4. Za kremu tucite maslac sa šećerom dok ne postane pjenast. Rastopite čokoladu na pari. Dodajte preostale sastojke i pustite na vatri četiri minute. Namažite je po sredini i preko kolača.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.