Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladne kockice

Čokoladne kockice
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni desert od čokolade i orašastih plodova pripremio nam je Nestlé

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 60

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 125

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 150 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica maraschino, trešnje

Čokoladna smjesa

  • 150 g maslac, neslani
  • 300 g nestlé dessert noir čokolada
  • 150 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 110 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 mala žlica sol
  • 175 g badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, tucite mikserom maslac i šećer dok ne postanu pjenasti, dodajte jaje i maraskino (ili rakiju) i miješajte dok smjesa nije glatka.
  2. Smanjite brzinu miksera, dodajte brašno i miješajte tek toliko da se smjesa poveže u tijesto pa zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Namastite i pobrašnite četvrtasti kalup (od oko 20x35cm) ili ga obložite masnim papirom, obložite dno kalupa tijestom, pomoću plastične folije, kako se ne bi lijepilo za prste, na debljinu od oko 5-7 mm. Stavite tijesto u kalup, na dvadesetak minuta u hladnjak da se stisne.
  4. Nakon hlađenja, pecite tijesto na “slijepo” (bez nadjeva) dok ne dobije boju, oko 20-30 minuta.
  5. Pustite da se malo ohladi prije dodavanja čokoladne smjese.
  6. Za čokoladnu smjesu nasjeckajte grubo lagano tostirane bademe ili orahe.
  7. Rastopite maslac, čokoladu i šećer na jako laganoj vatri, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Maknite s vatre, umiješajte razmućena jaja, zatim brašno, kakao, sol i na kraju bademe ili orahe. Razmažite čokoladnu smjesu po pečenom tijestu i pecite dvadesetak minuta dok se ne stisne.
  8. Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije rezanja na kockice.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.