gastro postao
Neodoljive čokoladne kuglice idealne su za sve slatke prigode
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 67
Potrebno vam je
- 250 g tamna čokolada
- 15 g maslac, slani
- 2 dl voda
- 200 g orah, mljeveni
- 125 g jabuka (cijela)
- ulje suncokretovo
- šećer, u prahu
Priprema
- Naribajte čokoladu krupnim ribežom. Stavite je u posudu nad parom i miješajte lagano sve dok se ne otopi.
- Operite jabuke (kisele) i naribajte krupnim ribežom.
- U drugu posudu stavite na listiće izrezan maslac, vodu i šećer. Posudu stavite na vatru da proključa. Dodajte sve sastojke i kratko kuhajte, otprilike pet minuta da se smjesa poveže.
- Maknite s vatre, umiješajte lagano čokoladu i tartufe koje ste prethodno naribali.
- Oblikujte male kuglice i stavite kratko u vrelo ulje da dobiju laganu koricu. Ohladite na sobnoj temperaturi. Prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor Skuhatćute