gastro postao
Slatki desert s čokoladom za ljubitelje tofua i one koji žele probati nešto novo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 369
Potrebno vam je
- 150 g integralni keksi
- 1 žlica med, vrcani
- 50 g maslac, neslani
- 350 g tofu
- 150 g tamna čokolada
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- zobeno vrhnje
Priprema
- Maslac rastopiti, dodati kekse i med te promiješati. Smjesu podijeliti u četiri kalupa za sufle ili neke slične posudice i dobro je utisnuti.
- Čokoladu otopiti na pari s malo zobenog vrhnja i kakaom, da se ne prima za dno posude.
- U posudu staviti tofu, otopljenu čokoladu i med, te dobro izmiksati dok se ne dobije glatka krema.
- Gotovu kremu podijeliti u četiri kalupa, prekriti je folijom i staviti u hladnjak na 3 sata ili preko noći.
Slatki desert s čokoladom za ljubitelje tofua i one koji žele probati nešto novo
Izvor Zdrava Krava