gastro postao
Uživajte u čokoladnim kalupima punjenim čokoladnom kremom s mirisom kave
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 929
Čokoladna čašica
- 300 g čokolada za kuhanje
Krema
- 170 g čokolada s 60% kakaa
- 170 g maslac, neslani
- 60 ml kava instant
- 4 kom jaje kokošje
- 170 g šećer, kristal
- 30 ml tamni rum
- 1 žlica voda
- sol
Priprema
- U modlice za izradu čokoladnih čašica uliti otopljenu čokoladnu. Pustiti da se čokolada stvrdne te izvaditi čokoladne čašice iz kalupa. Ako nemate kalupe možete se poigrati s plastičnim čašicama koje pažljivo treba odvojiti od čokoladne čaše, za to treba puno strpljenja i volje.
- Na pari rastopiti čokoladu i maslac s kavom. Na pari odvojeno miksati žumanjke, šećer 170 gr, rum i vodu – 3 min ili dok ne postane pjenasta smjesa.
- Zatim posudu uronite u drugu posudu s hladnom vodom i tucite žumanjke dok se ne ohlade i zgusnu.
- Umiješati čokoladnu smjesu u žumanjke.
- Istucite bjelanjke s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg. Umiješate trećinu snijega u čokoladu da ju omekšate, a zatim i ostatak snijega.
- Ulijete mousse u ohlađene čokoladne čaše i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 2 sata.
- Za dekoraciju mogu poslužiti raznorazni keksići, cvjetići od čokolade i sl.