Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladni bićerini

Čokoladni bićerini
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u čokoladnim kalupima punjenim čokoladnom kremom s mirisom kave

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 929

Čokoladna čašica

  • 300 g čokolada za kuhanje

Krema

  • 170 g čokolada s 60% kakaa
  • 170 g maslac, neslani
  • 60 ml kava instant
  • 4 kom jaje kokošje
  • 170 g šećer, kristal
  • 30 ml tamni rum
  • 1 žlica voda
  • sol

Priprema

  1. U modlice za izradu čokoladnih čašica uliti otopljenu čokoladnu. Pustiti da se čokolada stvrdne te izvaditi čokoladne čašice iz kalupa. Ako nemate kalupe možete se poigrati s plastičnim čašicama koje pažljivo treba odvojiti od čokoladne čaše, za to treba puno strpljenja i volje.
  2. Na pari rastopiti čokoladu i maslac s kavom. Na pari odvojeno miksati žumanjke, šećer 170 gr, rum i vodu – 3 min ili dok ne postane pjenasta smjesa.
  3. Zatim posudu uronite u drugu posudu s hladnom vodom i tucite žumanjke dok se ne ohlade i zgusnu.
  4. Umiješati čokoladnu smjesu u žumanjke.
  5. Istucite bjelanjke s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg. Umiješate trećinu snijega u čokoladu da ju omekšate, a zatim i ostatak snijega.
  6. Ulijete mousse u ohlađene čokoladne čaše i stavite u hladnjak da se stisne, najmanje 2 sata.
  7. Za dekoraciju mogu poslužiti raznorazni keksići, cvjetići od čokolade i sl.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.