Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni Choux

gastro postao gastro.24sata.hr
Carstvo čokoladnog užitka u samo jednom kolačiću

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 109

Tijesto

  • 40 g maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 ml voda
  • 10 g šećer, kristal
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni
  • sol

Krema

  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 30 g šećer, u prahu
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 100 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Umijesite tijesto. U posudu dodajte vodu, maslac, šećer i sol. Zakuhajte.
  2. Maknite sa štednjaka, dodajte brašno i kakao u prahu. Stavite na laganu vatru i miješajte tijesto drvenom žlicom dok se ne stvrdne, oko pet minuta. Tijesto se treba odvojiti od dna posude.
  3. Neka se ohladi pa dodajte jaja jedno po jedno, miješajući žustro, da dobijete glatko tijesto. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa čajnom žlicom male komadiće tijesta složite na lim. Pecite oko 30 minuta bez otvaranja pećnice.
  4. Lagano ugrijte čokoladu s mlijekom. U zdjeli izmiješajte jaja, šećer i brašno. Lagano dodajte čokoladno mlijeko i miješajte. Ulijte u posudu i ostavite da se stvrdne na umjerenoj vatri (oko dvije minute). Pospite po kolačićima.
  5. Možete ukrasiti šećerom za glazuru ili kakaom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.