gastro postao
Slasni čokoladni kolačići s kremastim punjenjem
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 78
Choux tijesto
- 80 g pšenično brašno, bijelo
- 40 g maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 125 ml voda
- 10 g šećer, kristal
- 10 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 prstohvat sol
Čokoladna krema
- 100 g nestlé dessert noir čokolada
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 30 g šećer, u prahu
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Umjesite tijesto: u posudu dodajte vodu, maslac, šećer i sol. Zakuhajte.
- Maknite sa štednjaka, dodajte brašno i kakao u prahu. Stavite na laganu vatru i miješajte tijesto drvenom žlicom dok se ne stvrdne, oko 5 minuta. Tijesto se treba odvojiti od dna posude.
- Neka se ohladi pa dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući žustro, da dobije glatko tijesto. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje pa s čajnom žlicom male komadiće tijesta složite na pleh. Pecite oko 30 minuta bez otvaranja pećnice.
- Lagano ugrijte čokoladu s mlijekom. U zdjeli izmiješajte jaja, šećer i brašno. Lagano dodajte čokoladno mlijeko i miješajte. Ulijte u posudu i ostavite da se stvrdne na umjerenoj vatri (oko 2 minute). Pospite po kolačićima.
- Možete ukrasiti šećerom za glazuru ili kakaom.