Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni Choux

Čokoladni Choux
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni čokoladni kolačići s kremastim punjenjem

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 78

Choux tijesto

  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 40 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 ml voda
  • 10 g šećer, kristal
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 prstohvat sol

Čokoladna krema

  • 100 g nestlé dessert noir čokolada
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 30 g šećer, u prahu
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Umjesite tijesto: u posudu dodajte vodu, maslac, šećer i sol. Zakuhajte.
  2. Maknite sa štednjaka, dodajte brašno i kakao u prahu. Stavite na laganu vatru i miješajte tijesto drvenom žlicom dok se ne stvrdne, oko 5 minuta. Tijesto se treba odvojiti od dna posude.
  3. Neka se ohladi pa dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući žustro, da dobije glatko tijesto. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje pa s čajnom žlicom male komadiće tijesta složite na pleh. Pecite oko 30 minuta bez otvaranja pećnice.
  4. Lagano ugrijte čokoladu s mlijekom. U zdjeli izmiješajte jaja, šećer i brašno. Lagano dodajte čokoladno mlijeko i miješajte. Ulijte u posudu i ostavite da se stvrdne na umjerenoj vatri (oko 2 minute). Pospite po kolačićima.
  5. Možete ukrasiti šećerom za glazuru ili kakaom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.